Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν παρά τις διαφορές, λέει το Ιράν – Σκληρό πόκερ και από τις δύο πλευρές
Μετά από σχεδόν 15 ώρες τερμάτισαν τις διαβουλεύσεις για απόψε οι αντιπροσωπείες Ιράν, ΗΠΑ και Πακιστάν - Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον νότιο Λίβανο - Όλες οι εξελίξεις στο in
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Πακιστάν είχαν διάρκεια 14 ώρες και 40 λεπτά κατά το Ιράν, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν πως ξεπέρασαν τις 15 ώρες.
Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τεχεράνης Γκαλιμπάφ και ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί, έφτασαν στην Πακιστανική πρωτεύουσα χθες, ενώ η αμερικανική αντιπροσωπεία, αφίχθη το πρωί του Σαββάτου.
«Αν οι Ιρανοί είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν με καλή πίστη, είμαστε σίγουρα πρόθυμοι να τους τείνουμε το χέρι», δήλωσε πριν την αναχώρησή του για το Πακιστάν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς. «Το Ιράν προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις «με καλή θέληση, αλλά χωρίς εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ», τόνισε από την πλευρά του ο Γκαλιμπάφ.
Τα στενά του Ορμούζ και η πλήρης κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρο τον Λίβανο παραμένουν τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Την ώρα των συνομιλιών ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έθεσε ως εχθρούς την Συρία, τον Λίβανο, το Ιράν, το Ιράκ και την Υεμένη, λέγοντας πως «η εκστρατεία εναντίον του Ιράν, δεν έχει τελειώσει» για το Ισραήλ.