Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
Με εντολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί να διεξαχθεί έρευνα για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Νικολόπουλος.
Με εντολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τρία ερωτήματα:
1. Εάν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ γνώριζαν για το πάρτι που προηγήθηκε των επεισοδίων,
2. Εάν είχε υποβληθεί αίτημα να χορηγηθεί άδεια για το πάρτι κι εάν δόθηκε τελικά άδεια,
3. Τι στάση κράτησε η εταιρεία σεκιούριτι του Πανεπιστημίου.
Ήδη για την υπόθεση διεξάγεται αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση.
Τι συνέβη στο ΑΠΘ
Υπενθυμίζεται ότι σε 313 προσαγωγές είχε προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου πέριξ του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και την επιχείρηση της αστυνομίας εκτός και εντός του πανεπιστημίου. Ωστόσο, καμία προσαγωγή δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.
Στο Πολυτεχνείο γινόταν πάρτι και σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά βγήκαν εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου και πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με αναφορές, δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτίριο του Πολυτεχνείου και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Σε πλάνα βίντεο διακρίνονται άνδρες των ΜΑΤ και εντός του κτιρίου. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και Αύρα.
Μία 21χρονη μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, και ένας αστυνομικός στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 με εγκαύματα.Ένα ΙΧ καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο ακόμα.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442