Κούβα: «Βάρβαρη πράξη επίθεσης» – Η πρώτη απάντηση στην απειλή των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ απείλησαν με επιβολή δασμών όποια χώρα προμηθεύει πετρέλαιο την Κούβα
Η Κούβα χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη επίθεσης» την υπογραφή από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εκτελεστικού διατάγματος με το οποίο απειλεί πως στο εξής θα προχωρά στην επιβολή επιπρόσθετων τιμωρητικών δασμών σε οποιαδήποτε χώρα πωλεί πετρέλαιο στη νήσο.
«Καταγγέλλουμε σε όλο τον κόσμο αυτή τη βάρβαρη πράξη επίθεσης εναντίον της Κούβας και του λαού της, που υπομένει για πάνω από 65 χρόνια τον πιο μακρό και απάνθρωπο οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε ποτέ σ’ ένα ολόκληρο έθνος», καθώς σημαίνει πως ο κόσμος στη χώρα της Καραϊβικής θα «υποχρεωθεί να υποστεί ακραίες συνθήκες ζωής», υπογράμμισε μέσω X ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες.
Τραμπ: Η Κούβα θα καταρρεύσει πολύ σύντομα
Ο Τραμπ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι «η Κούβα θα καταρρεύσει πολύ σύντομα», προσθέτοντας ότι η Βενεζουέλα, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου του νησιού, δεν έχει στείλει πρόσφατα πετρέλαιο ή χρήματα στην Κούβα.
Ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τις απειλές επιβολής δασμών ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, όπως σημειώνει το Reuters.
Στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ για την Κούβα δεν προσδιορίζονται συγκεκριμένοι δασμολογικοί συντελεστές ούτε αναφέρονται συγκεκριμένες χώρες των οποίων τα προϊόντα θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με αμερικανικούς δασμούς.
??? Marcha de las Antorchas: a 73 años de la primera Marcha en el año del Centenario del Apóstol, otro centenario –el del líder histórico de la Revolución– invita a la misma cita, demostrando la permanencia de los ideales de justicia, soberanía y antimperialismo en los jóvenes. pic.twitter.com/9frSvkolsM
— Cubadebate (@cubadebatecu) January 28, 2026
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442