Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 1-1 (8-7 πεν.): Πρόκριση «θρίλερ» για τους «κανονιέρηδες» στα πέναλτι!
Η Άρσεναλ συμπληρώνει το «καρέ» των ημιτελικών του League Cup Αγγλίας, καθώς έναν συγκλονιστικό προημιτελικό που έγινε στο «Emirates» απέκλεισε με 8-7 την Κρίσταλ Πάλας στα πέναλτι.
Η Άρσεναλ είναι η ομάδα που συμπλήρωσε την 4άδα στα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας, καθώς μετά από ένα τρομερό σε εναλλαγές συναισθημάτων προημιτελικό που έγινε στο «Emirates» απέκλεισε στα πέναλτι με 8-7 (1-1 ο κ.α.) την Κρίσταλ Πάλας. Η Τσέλσι αντίπαλος της ομάδας του Αρτέτα.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 80ο λεπτό χάρη σε αυτογκόλ του Λακρουά, όμως ο Μάρκ Γκουέι ισοφάρισε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για της Κρίσταλ Πάλας και έδωσε χαρακτήρα… θρίλερ όσον αφορά στο ποιος θα προκριθεί.
Το παιχνίδι οδηγήθηκε απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι όπου μετά από 15 διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις, ο Κέπα απέκρουσε το σουτ του μοιραίου Λακρουά στην 16η εκτέλεση κι έτσι η πρωτοπόρος της Premier League πήρε πανηγυρική πρόκριση για την τετράδα όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλή αναμέτρηση την Τσέλσι σε ένα κλασικό λονδρέζικο ντέρμπι.
Το άλλο ζευγάρι συνθέτουν Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι.
Η διαδικασία των πέναλτι στο Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Όντεγκααρντ, 1-0 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Ματετά, 1-1 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Ράις, 2-1 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Ντέβενι, 2-2 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Σάκα, 3-2 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Χιούζ, 3-3 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Τροσάρντ, 4-3 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Σόσα, 4-4 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Μερίνο, 5-4 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Λέρμα, 5-5 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Καλαφιόρι, 6-5 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Γουόρτον, 6-6 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Τίμπερ, 7-6 η Άρσεναλ
Εύστοχος ο Ούτσε, 7-7 η Κρίσταλ Πάλας
Εύστοχος ο Σαλιμπά, 8-7 η Άρσεναλ
Αποκρούει ο Κέπα την εκτέλεση ου Λακρουά, στους «4» η Άρσεναλ με σκορ 8-7
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή και οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είπαν το δικό τους «αντίο» στη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού.
Η ανάρτηση των ΚΑΕ Άρης, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με την οποία αποχαιρετούν τη μεγάλη Μαρινέλλα, τονίζοντας πόσο πολύ αγαπούσε το μπάσκετ η εκλιπούσα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού της Volley League, επικρατώντας με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και κάνοντας το 2-0 στη σειρά.