Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα [βίντεο]
Μια νεαρή, έκλεψε ένα ταχύπλοο στην Βενετία φορτωμένο με εμπορεύματα, όμως «έδεσε» γκρεμίζοντας την κουπαστή στην πρόσφατα ανακαινισμένη μαρμάρινη γέφυρα Ριάλτο ηλικίας οκτώμιση αιώνων
Μια γυναίκα προσέκρουσε στη γέφυρα Ριάλτο της Βενετίας και προκάλεσε ζημιά σε μια μαρμάρινη κουπαστή με το πίσω μέρος ενός κλεμμένου φορτηγού σκάφους, σύμφωνα με τοπικές πηγές την Πέμπτη. Η πρύμνη του βαρύ σκάφους χτύπησε τρεις πασσάλους, σπάζοντας τους.
Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να βγει από το σκάφος και να διαφύγει, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση μαρτύρων. Το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στην αντίθετη πλευρά του Μεγάλου Καναλιού, κάτω από την Ρίβα (Ριβιέρα) του Παλατιού των Καμελένγκι στο Ριάλτο, έδρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το σκάφος βράθηκε χωρίς επίβλεψη, καθώς οι δύο εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας ήταν απασχολημένοι με παραδόσεις, όταν η νεαρή γυναίκα ανέβηκε στο σκάφος και διέσχισε το κανάλι με μεγάλη ταχύτητα, όταν συγκρούστηκε και χτύπησε την πρύμνη της στην κουπαστή στη βάση της γέφυρας του Ριάλτο.
Το σκάφος υπέστη επίσης ζημιές, αλλά όχι σε βαθμό που να θέσει σε κίνδυνο την πλευστότητά του. Μετακινήθηκε γρήγορα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια κάτω από τη γέφυρα. Γύρω από το κιγκλίδωμα βρίσκεται η βεράντα ενός μικρού εστιατορίου που το καλοκαίρι φιλοξενεί τραπέζια, ενώ η περιοχή έχει έντονη κίνηση από μηχανοκίνητα σκάφη και γόνδολες.

Οι ζημιές στη γέφυρα του Ριάλτο μπορούν να αποκατασταθούν
Η κουπαστή, η προέκταση της γέφυρας προς την ξηρά, αποκαταστάθηκε και ασφαλίστηκε το 2008 από τον Τζιοβάνι Γκιούστο που ειδικεύεται σε μαρμάρινες κατασκευές στην Βενετία, ο οποίος έφτασε αμέσως στον τόπο για μια αρχική εκτίμηση των ζημιών. «Η αποκατάσταση θα είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη» είπε ο βενετσιάνος ειδικός.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακτήσουμε όλα τα θραύσματα, ακόμη και αυτά που κατέληξαν στο νερό, αλλά θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας, επειδή δεν θα βρεθούν όλα», δήλωσε ο Γκιούστο στο ιταλικό πρακτορείο ANSA. Η γέφυρα του Ριάλτο είναι η παλαιότερη από τις τέσσερις γέφυρες που διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία.
Συνδέει τις συνοικίες (sestieri) του Αγίου Μάρκου και του Αγίου Πόλου, έχει ανακατασκευαστεί ανά σημεία πολλές φορές από την πρώτη της κατασκευή ως πλωτή γέφυρα το 1173 και σήμερα αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της πόλης.
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442