Ζελένσκι: Έτοιμο την Τρίτη το σχέδιο 20 σημείων Ουκρανίας και Ευρώπης – Θα διαβιβαστεί στις ΗΠΑ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημέρωσε ότι το σχέδιο στο οποίο συμφώνησε τους Ευρωπαίους ηγέτες θα εξεταστεί ξανά την Τρίτη και θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση Τραμπ
Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε σήμερα «παραγωγικές» τις διαβουλεύσεις που είχε στο Λονδίνο με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Το σχέδιο Κιέβου – Ευρώπης περιλαμβάνει 20 σημεία
Υπογράμμισε πως οι ειρηνευτικές προτάσεις οριστικοποιούνται και θα κοινοποιηθούν αύριο Τρίτη στις ΗΠΑ. Το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία περιλαμβάνει 20 σημεία, είπε ο Ζελένσκι, χωρίς συμβιβαστική λύση για εδαφικά ζητήματα.
«Θεωρώ ότι το σχέδιο θα είναι έτοιμο αύριο, κάποια στιγμή το βράδυ. Νομίζω πως θα το εξετάσουμε ξανά και θα το διαβιβάσουμε στις ΗΠΑ», είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος μετά το Λονδίνο ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την ηγεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αύριο Τρίτη ο ουκρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ιταλία για διαβουλεύσεις με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου αφού έφτασε στις Βρυξέλλες:
We continue this important day in Brussels.
Ahead is a meeting with NATO Secretary General Mark Rutte @SecGenNATO, as well as joint talks with President of the European Council António Costa @eucopresident and President of the European Commission Ursula @vonderleyen.
Our… pic.twitter.com/1kooxSU2On
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 8, 2025
Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα χρειαστεί στρατιωτική βοήθεια ύψους 15 δισ. δολαρίων το 2026
Η Ουκρανία στερείται 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση αμερικανικών όπλων που είχε σχεδιάσει να αποκτήσει φέτος με τη βοήθεια των Eυρωπαίων συμμάχων της, δήλωσε ο Ζελένσκι.
Επανέλαβε ότι την ερχόμενη χρονιά, η χώρα του θα χρειαστεί στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας PURL (σ.σ. Prioritised Ukraine Requirements List – δηλ. Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία) που επιτρέπει στο Κίεβο να αποκτά αμερικανικά οπλικά συστήματα που χρηματοδοτούνται από τους Ευρωπαίους.
Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε τις αναφορές για ύποπτα drones που προσέγγισαν το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Δουβλίνο την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα διεξαχθεί έρευνα… Πράγματι, υπήρχαν drones», είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους.
Ιρλανδικά δημοσιεύματα ανέφεραν την Πέμπτη ότι πολεμικό πλοίο εντόπισε έως και πέντε drones να παραβιάζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κινούμενα προς το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζελένσκι στο Δουβλίνο.
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
- Χολ για τη μεταγραφή του Τζόουνς: «Είναι καλό για όλους μας ότι ήρθε στον Ολυμπιακό»
- Στην Αμαλιάδα, ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής – Νοτίου Αμερικής και νήσων Καραϊβικής κ.κ. Ιάκωβος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442