Πλακιάς: Τα παιδιά μας δεν έπεσαν υπέρ πατρίδος, τα σκότωσε η πατρίδα – Αν σβήσουν τα ονόματά τους θα τα ξαναγράψω
Ο Νίκος Πλακιάς απάντησε στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα θα τα σβήσει ο καιρός και του Βασίλη Φεύγα ότι «τα παιδιά δεν έπεσαν για την πατρίδα»
Ο πατέρας και θείος θυμάτων των Τεμπών, Νίκος Πλακιάς, κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις τις κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για τον Άγνωστο Στρατιώτη, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Ειδικότερα ο Νίκος Πλακιάς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών θα τα σβήσει ο καιρός.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά, είπε ο κ. Πλακιάς, που η κυβέρνηση σβήνει τα αδικοχαμένα παιδιά, καθώς «τα έσβησε μια φορά με το έγκλημα των Τεμπών και ακόμη μία όταν πέταξαν τα λείψανά τους στο Κουλούρι».
Εάν σβήσουν τα ονόματα, πρόσθεσε, θα σπεύσει ο ίδιος στο σημείο και θα τα ξαναγράψει. Σε περίπτωση που τον απωθήσουν οι αστυνομικές αρχές δήλωσε έτοιμος να σταθεί εκεί ο ίδιος στη θέση των ονομάτων, μέχρι να δικαστούν τα πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για το έγκλημα.
«Τα ονόματα των παιδιών θα μείνουν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων μας», ανέφερε μιλώντας στο OPEN.
Τα σκότωσε για την πατρίδα
Ανέφερε ακόμα πως έχει συνηθίσει σε ανάλογα σχόλια και προσβολές από στελέχη της κυβέρνησης και δήλωσε πως είναι περαστικοί.
Κληθείς να σχολιάσει την προκλητική δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Φεύγα, πως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι αφιερωμένο στα παιδιά που έπεσαν για την πατρίδα κάτι που όπως είπε δεν περιλαμβάνει τα θύματα των Τεμπών, ο κ. Πλακιάς έδωσε την αποστομωτική απάντηση:
«Τα παιδιά μας δεν έπεσαν υπέρ πατρίδος, τα σκότωσε η πατρίδα».
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)



























































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442