Νορβηγία: Υποψίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την έκρηξη χειροβομβίδας στο Οσλο
Υποψίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διατυπώνει η αστυνομία για την έκρηξη χειροβομβίδας στο κέντρο του Οσλο.
Η νορβηγική αστυνομία διερευνά έκρηξη που σημειώθηκε χθες Τρίτη σε δρόμο στο κέντρο του Οσλο, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί (φωτογραφία, επάνω, από Terje Pedersen/NTB/via Reuters).
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Οσλο, που βρίσκεται κοντά στο παλάτι και την ισραηλινή πρεσβεία
Εντοπίστηκε επίσης χειροβομβίδα «στρατιωτικού τύπου» την οποία εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί με ελεγχόμενη έκρηξη, και συνελήφθη ένας ύποπτος που ανακρίνεται.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Οσλο (OsloMet), που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το παλάτι και την ισραηλινή πρεσβεία.
Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που έσπευσε στο σημείο, ο Μπράιαν Σκότνες, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση οι υποψίες στρέφονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.
#Norway ??: Two explosions reportedly occurred in #Oslo near the embassies of #Israel ?? and #Georgia ??.
Seemingly perpetrators left two Yugoslavian M75 grenades on the street. One of them was fuzed and controlly detonated by the Police. Appears to be a gang-related incident. pic.twitter.com/5BZMNqrQxO
— War Noir (@war_noir) September 23, 2025
Υποπτος 13 ετών
«Συλλάβαμε έναν ύποπτο και αναζητούμε κι άλλους», είπε ο Σκότνες.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 και την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος που ανακρίνεται είναι μόλις 13 ετών. Ο Σκότνες αρνήθηκε να διευκρινίσει την ηλικία του υπόπτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και εκρηκτικά που δεν είχαν εκραγεί και ζητήθηκε από τους γείτονες να μείνουν μακριά από τα παράθυρα και από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Μέτρα προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά αποφάσισε η επιτροπή κινδύνου πολιτικής προστασίαςκ
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με τον Ντάνι Γκαρθία – Αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια (vid)
- Ένοχος ο γιατρός για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442