Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά το 1993, καθώς σε έναν τελικό θρίλερ επικράτησε της Τουρκίας με 88-83, στη Ρίγα της Λετονίας.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν τη Δευτέρα (15/9) και γνώρισαν την αποθέωση από τους συμπατριώτες τους.
Στο επίκεντρο βρέθηκε ο αρχηγός και MVP της διοργάνωσης Ντένις Σρούντερ, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο του EuroBasket 2025 και δέχθηκε τα περισσότερα χειροκροτήματα.
Η είσοδος των παικτών στη σκηνή η οποία είχε στηθεί ειδικά για το γεγονός έγινε υπό τους ήχους του «Final Countdown» των Europe ένα τραγούδι που έχει συνδεθεί με την δική μας Εθνική ομάδα από το 1987 και μετά.
Να σημειώσουμε πως η αποστολή της Γερμανίας εκτός από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο έφεραν μαζί τους και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είχαν κατακτήσει το 2023 στις Φιλιππίνες νικώντας τη Σερβία (83-77). Έτσι θέλησαν να τονίσουν τις επιτυχίες που έχει το γερμανικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια το οποίο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας ανδρών τουλάχιστον, βρίσκεται στην κορυφογραμμή του παγκοσμίου μπάσκετ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη χρονιά του με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει πίσω τους την κακή παρένθεση του αποκλεισμού από το Κύπελλο.
Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο Βελιγράδι και συνεχίζει να γράφει απίθανα νούμερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά...