Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή – Τρεις συλλήψεις
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό με λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, που τελικά οδήγησε στο θάνατο μιας 62χρονης γυναίκας.
Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας αυτή τη φορά σε ιδιωτική κλινική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύτρια της κλινικής έκανε μετάγγιση λάθος ομάδας αίματος σε ασθενή -κάτι που έγινε αντιληπτό από τη σύζυγό του, η οποία και ενημέρωσε την αστυνομία.
Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, που τελικά οδήγησε στο θάνατο μιας 62χρονης γυναίκας.
Το λάθος στη μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο νοσοκομείο
Η υπόθεση θυμίζει την τραγωδία στο «Τζάνειο», όπου είχε χάσει τη ζωή της μια 62χρονη ασθενής μετά από λανθασμένη μετάγγιση αίματος.
Υπενθυμίζεται ότι η 62χρονη είχε εισαχθεί στο «Τζάνειο» στις 2 Ιουνίου λόγω αδυναμίας του δεξιού άνω άκρου της.
Η πρώτη αξονική εγκεφάλου είχε αναδείξει αιμορραγία στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στην περιοχή του εγκεφάλου και η ασθενής διακομίστηκε στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου.
Τις πρωινές ώρες της 3ης Ιουνίου συνέβη το λάθος. Μετά τη λανθασμένη μετάγγιση, η 62χρονη εμφάνισε έντονα συμπτώματα. Αμεσα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
- Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να ξέρετε
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Ιράν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια Ρουμπίνα Αμινιάν που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής
- Πώς ξεπερνάμε τη μελαγχολία μετά τις γιορτές;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

































































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442