Δημοσκόπηση: Μόλις ένας στους 6 Γερμανούς έτοιμος να πολεμήσει για τη χώρα
Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών της Γερμανία
Μόλις ο ένας στους έξι Γερμανούς δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να πάρει τα όπλα χωρίς δισταγμό για να υπερασπιστεί τη χώρα του σε περίπτωση που εμπλακεί σε ένοπλη σύρραξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Κατά τη σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από το γερμανικό ινστιτούτο Forsa για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND, το 16% του δείγματος είπε πως θα πήγαινε «οπωσδήποτε» να πολεμήσει, ενώ ακόμη ένα 22% απάντησε πως «πιθανόν» θα το έκανε.
Όμως καθαρή πλειοψηφία, το 59% όσων συμμετείχαν, απάντησε «πιθανόν» ή «οπωσδήποτε» όχι. Μεταξύ των γυναικών του δείγματος, ο δισταγμός αυξάνεται στο 72%.
Ταυτόχρονα, πάνω από το ένα τέταρτο του δείγματος (το 27%) θεωρεί από πιθανό ως πολύ πιθανό η Γερμανία να υποστεί στρατιωτική επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Το 59% εξ όσων ερωτήθηκαν θεωρεί εξάλλου πως υπάρχει πιθανότητα η Γερμανία να χρειαστεί να υπερασπίσει άλλο κράτος μέλος του NATO την επόμενη πενταετία.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών της Γερμανίας από την 28η ως την 29η Ιουλίου κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3%.
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- H Euroleague έβγαλε ανακοίνωση με απολογητικό χαρακτήρα για το φιάσκο με τα εισιτήρια του Final Four
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει δρόμο για το Σικάγο
- Παπαδάκη: Ο Σπίρτζης δέχθηκε μολυσμένο SMS με Predator 50 λεπτά μετά από ερώτηση για την ΕΥΠ στον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442