Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Κορωπί, με την Πυροσβεστική να σπεύδει άμεσα στο σημείο.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης «η πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου εκδηλώθηκε δίπλα σε σπίτια με άνεμο που έφτανε τα 5 μποφόρ».
«Αναπτύχθηκε γρήγορα σε χαμηλή κυρίως βλάστηση, αλλά η άμεση προσέγγιση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 95 πυροσβέστες, 32 οχήματα, πλήθος εθελοντές και από αέρος 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα με συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, κατάφεραν να τη θέσουν σε 45 λεπτά χωρίς ενεργό μέτωπο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μήνυμα του «112»
Από το «112» εστάλη μήνυμα που καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή Χατζήρια να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.
Η φωτιά «καίει χαμηλή βλάστηση πάνω σε λόφο […] Εκτιμώ πως σε διάστημα μίας ώρας θα έχει ελεγχθεί» δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
«Είναι πάνω από 20 οχήματα στο σημείο- υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα από Πολιτική Προστασία Κρωπίας και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» είπε.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία έχει προχωρήσει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ειδικότερα, πραγματοποιούνται οι κάτωθι εκτροπές:
1) Οδός Λαμπτρών από το ύψος της λ. Βάρης – Κορωπίου
2) Οδός Σκοπευτηρίου σε όλο το μήκος της.
Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου.