Δημοσίευμα από τη Σερβία ανέφερε το βράδυ της Τρίτης (22/7) πως ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Dubai BC, με την ομάδα των Εμιράτων να έχει συμφωνήσει να καταβάλει στον Ολυμπιακό το ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ buy out στο συμβόλαιο του παίκτη.
Λίγες μέρες μετά, η ιστοσελίδα «Basketball Sphere», αναφέρθηκε στο θέμα της αποχώρησης του Σέρβου από τους Ερυθρόλευκους και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση.
Οι λόγοι της αποχώρησης
«Ένας από τους κορυφαίους σέντερ της περασμένης σεζόν στην Ευρώπη, ο Φίλιπ Πετρούσεφ κυριάρχησε με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ωστόσο δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον σερβικό σύλλογο για το μέλλον του. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του σε ABA League και EuroLeague, οι διαφορές στο οικονομικό και αγωνιστικό πλάνο οδήγησαν στην αποχώρησή του.
Τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο με τη σύντομη και ταραχώδη παρουσία του στον Ολυμπιακό, όπου οι εντάσεις με τον προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα δημιούργησαν ερωτηματικά για τη συνέχειά του στο Λιμάνι. Πλέον, όλα αυτά ανοίγουν τον δρόμο για τη μεταγραφή του στο Ντουμπάι, με τον νεοσύστατο σύλλογο να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Basketball Sphere».
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Οι πρωταθλητές Θάντερ νίκησαν στο φινάλε τους Σέλτικς σε μια ιστορική βραδιά για το ΝΒΑ κατά την οποία ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε το ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1963.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την ήττα των Μπακς στο Μαϊάμι όπου αστόχησε στο τελευταίο σουτ, αλλά και συνολικά για τη φετινή πορεία της ομάδας του στο NBA.
Ο Παναθηναϊκός έκανε βήμα πρόκρισης στους «8» του Europa League με τη νίκη επί της Μπέτις, χάρη στην οποία ισοφάρισε και το καλύτερο αήττητο ευρωπαϊκό σερί της ιστορίας του.