Ινφαντίνο: «Τεράστια επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, εξασφαλίσαμε περισσότερα από 2 δισ. σε έσοδα»
Ο Πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφάντινο, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τη νέα μορφή που έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ενόψει του τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στις Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν (Κυριακή 13/7, 22:00), σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νέα, διευρυμένη μορφή της διοργάνωσης.
Παρά τις αντιρρήσεις από διάφορες πλευρές (όπως αρκετών ποδοσφαιριστών που επικαλούνται την έντονη καταπόνηση από το πολύ βαρύ πρόγραμμα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο), αλλά και τα άδεια γήπεδα (όχι λίγες φορές), ο Πρόεδρός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στάθηκε στα πολύ μεγάλα κέρδη που υπήρξαν από τη διοργάνωση.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα σημάνει την αρχή της χρυσής εποχής του ποδοσφαίρου»
«Ήταν μια τεράστια, τεράστια, τεράστια επιτυχία αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Και μια διοργάνωση που θα σημάνει την αρχή της χρυσής εποχής του ποδοσφαίρου. Μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Περίπου 31 εκατ. δηλαδή ανά παιχνίδι. Κανένα άλλο τουρνουά συλλόγων δεν μπορεί καν να μας πλησιάσει. Λέγανε ότι ο κόσμος δεν θα ενδιαφερθεί και είχαμε κατά μέσο όρο 40.000 άτομα σε κάθε παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι θα είναι ένας φανταστικός τελικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.
Να σημειώσουμε βεβαίως οτι η FIFA έφτασε να προσφέρει εισιτήρια μέχρι και με 9 δολάρια λόγω της μειωμένης ζήτησης σε αρκετές αναμετρήσεις. Από την πλευράς τη FIFA δεν φαίνεται να… συγκινείται προσπαθεί να πετύχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, αντί κάθε τέσσερα που ισχύει από το 2025.
Να αναφέρουμε οτι το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία τον Ιανουάριο του 2000.
Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω από τη διοργάνωση του 2025, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων απέκτησε νέα μορφή και διεξάγεται πλέον κάθε τέσσερα χρόνια, αντί για ετήσια όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Το νέο σύστημα διεξαγωγής ακολουθεί πλήρως τη δομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων, με 32 συλλόγους από όλες τις ποδοσφαιρικές ηπείρους
- Ο νικητής του Σούπερ Καπ Ιταλίας πάρει 11 εκατ. ευρώ
- Άρσεναλ – Γουλβς 2-1: Γλίτωσε την γκέλα και πήγε στο +5
- Ολυμπιακός ONEX – ΑΟΝΣ Μίλων 2-3: Ανατροπή και νίκη στο τάι μπρέικ
- Battle of the Sexes: Όταν η Κινγκ έγινε σύμβολο των γυναικών και η αναβίωση της «μάχης των φύλων» 52 χρόνια μετά (vids+pics)
- Έτσι διαμορφώθηκε βαθμολογία της Super League (pic)
- Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 2-0: Στο +7 οι «Μπλαουγκράνα» με τον Ραφίνια!
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 63-101: Με 14 τρίποντα και «μπόμπερ» τους Ρογκαβόπουλο, Τολιόπουλο! (vid)
- Λεβερκούζεν – Κολωνία 2-0: Νίκη για… Champions League οι «ασπιρίνες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)




























































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442