Πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι η Βουλιαγμένη που επικράτησε του Ολυμπιακού με 12-11 στον Λαιμό, έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών και πανηγύρισε έτσι τον πρώτο της τίτλο μετά από 12 χρόνια.
Οι δύο ομάδες έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στην πισίνα, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον έως το φινάλε του, με τις γηπεδούχες εν τέλει να παίρνουν τη νίκη με τέρμα της Ελένης Ξενάκη.
Η εξέλιξη του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και τη Βουλιαγμένη να ανοίγει το σκορ με την Αγγελίδη. Ο Ολυμπιακός απάντησε λίγο αργότερα με τη Νίνου να ισοφαρίζει με εντυπωσιακό σουτ σε 1-1. Οι Ερυθρόλευκες πήραν πρώτη φορά τα ηνία με τη Νίνου ξανά, αλλά η Ξενάκη έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα για το 2-2. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.
Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καλύτερος στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και με δύο γκολ από Βασίλικη Πλευρίτου και Τορνάρου προηγήθηκε με 4-2. Η Γιούστρα σκόραρε και μείωσε σε 4-3 για τη Βουλιαγμένη, αλλά η Σάντα έφερε ξανά τις Ερυθρόλευκες στο +2 με το 5-3. Οι γηπεδούχες πλησίασαν για άλλη μια φορά με τη Γιαννοπούλου για το 5-4, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Στο τρίτο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη επέστρεψε για τα καλά στον αγώνα ισοφαρίζοντας σε 5-5 με τη Γιαννοπούλου, αλλά η Νίνου έκανε το 6-5 για τον Ολυμπιακό, αλλά οι φιλοξενούμενες με πρωταγωνίστρια τη Γιαννοπούλου ισοράρισαν για το 6-6. Οι Ερυθρόλευκες πήραν ξανά τα ηνία και η Σάντα έκανε το 7-6, αλλά η Γιαννοπούλου ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να φτάσει τα πέντε γκολ σερί βάζοντας μπροστά την ομάδα της με 8-7. Η Πλευρίτου όμως απάντησε άμεσα, αρχικά, για το 8-8 και στη συνέχεια για το 9-8 με τη Σιούτη.
Η Βουλιαγμένη μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο και με την Κρασά ισοφάρισε σε 9-9. Η Τριχά όμως, με ένα περιπετειώδες γκολ, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 10-9. Το ίδιο… μοτίβο συνεχίστηκε, με τη Φουντωτού να σκοράρει δύο φορές και να βάζει μπροστά τις γηπεδούχες με το 11-10. Η Άντριους ισοφάρισε 11-11 για τον Ολυμπιακό, αλλά η Ξενάκη ξανά έκανε το 12-11 για τη Βουλιαγμένη και ουσιαστικά της χάρισε το πρωτάθλημα.
Τι κατάλαβαν οι διαιτητές από την τελευταία διαδικτυακή εκπαίδευση του Λανουά, σχετικά με τις επίμαχες φάσεις της 12ης αγωνιστικής της Super League. Ο Γάλλος θα κάνει απολογισμό στη ΓΣ της ΕΠΟ (12/12)
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.