Ημέρα γενικής απεργίας σήμερα στη χώρα για τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία στα Τέμπη.
Δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αναμένεται να βουλιάξουν από πολίτες που θα διαδηλώσουν, ζητώντας «δικαιοσύνη μέχρι τέλους».
Για πιθανή παρουσία άγνωστου εύφλεκτου υλικού, τουλάχιστον 2,5 τόνων, κάνει λόγο το πόρισμα για τα Τέμπη.
Σύμφωνα με αυτό, το επίσημο φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία αλλά και τα υλικά των μηχανών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πυρόσφαιρα.
Πέντε με επτά άνθρωποι εκτιμάται ότι πέθαναν από τη μεγάλη φωτιά.
Ένοχοι για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, ύπαρχος και πλοίαρχος του Blue Horizon.
Ποινές κάθειρξης 12 και 7 ετών επιβλήθηκαν και στους δύο, αντίστοιχα.
Συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ, ΗΠΑ και Κατάρ διεξήχθησαν στο Κάιρο για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα που προβλέπεται να φέρει το οριστικό τέλος του πολέμου.
Σκοτώνει η χολέρα στο νότιο Σουδάν.
Τουλάχιστον 70 νεκροί και περισσότερα από 2.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.