Λονδίνο: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φωτιά στο εμβληματικό ξενοδοχείο Chiltern Firehouse
Το Chiltern Firehouse είναι ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχεία στο Λονδίνο - Πρόκειται για έναν πρώην πυροσβεστικό σταθμό του 1889 που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 2013
Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου στο πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου Chiltern Firehouse.
Συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα και 125 πυροσβέστες συμμετείχαν στην κατάσβεση.
Η πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές ενώ το ξενοδοχείο εκκενώθηκε και 100 άτομα απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.
The prestigious Chiltern Firehouse Hotel in London evacuated 100 VIP guests after a fire which around 125 firefighters were trying to extinguish on 14.2.25. Pun on the name FireHouse🔥The incident happened 2 days before Netflix’s star-studded BAFTA party.Pizzas are expensive:( pic.twitter.com/JBIF5pBNpA
— IOJENI BEL (@IojeniBel) February 14, 2025
Σε άλλα διακρίνονται φλόγες να τυλίγουν το κτίριο ενώ πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Chiltern Firehouse 😳 hope everyone will get out safe. pic.twitter.com/pJ9XlUkwF9
— Cabvision (@CabvisionTaxi) February 14, 2025
Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη. Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε: «Υπάρχει πυρκαγιά σε αγωγούς που οδηγούν από το ισόγειο στην οροφή του τετραώροφου ξενοδοχείου με εστιατόριο στο ισόγειο. Ένας χώρος εγκαταστάσεων στο επίπεδο της οροφής έχει επίσης πάρει φωτιά».
Τι γνωρίζουμε για το Chiltern Firehouse στο Λονδίνο
Το Chiltern Firehouse είναι ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχεία του Λονδίνου.
Πρόκειται για έναν πρώην πυροσβεστικό σταθμό του 1889 που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο από τον Αμερικανό επιχειρηματία Αντρέ Μπαλάζ το 2013.
Επίσης, είναι γνωστό στέκι διασημοτήτων. Η Κέιτ Μος, η Μαντόνα, ο Ορλάντο Μπλουμ, ο Τομ Κρουζ έχουν περάσει από εκεί ενώ αποτελούσε «κρυψώνα» των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, πριν γίνει γνωστή η σχέση τους.
Η Τέιλορ Σουίφτ είχε επίσης επιλέξει το Chiltern Firehouse για να μείνει μια βραδιά μετά τη συναυλία της στο Wembley πέρυσι.
🚨Celebrity hotspot Chiltern Firehouse closed indefinitely after huge blaze rips through London hotel. The Owner is Andre Balazs, who also has Hollywood’s Chateau Marmont. André Balazs founded the Standard hotel chain and held a stake in the company.
Having opened in 2013 and… pic.twitter.com/V1Mg8iCNyy
— The Yorkshire Lass (@real_shirelass) February 15, 2025
Στον «αέρα» το πάρτι του Netflix για τα βραβεία BAFTA
Σημειώνεται ότι το εμβληματικό Chiltern Firehouse επρόκειτο να φιλοξενήσει το πάρτι του Netflix για τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA την Κυριακή (16/2) και τώρα βρίσκεται στον «αέρα».
Πηγή κοντά στην εκδήλωση ανέφερε στην εφημερίδα The Sun, πως «αυτό είναι ο απόλυτος εφιάλτης για το Netflix και τους διοργανωτές. Κάθε χρόνο ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες για να διοργανώσουν το μεγαλύτερο και καλύτερο afterparty του BAFTA. Αυτή τη στιγμή, όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή ενώ προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά και να εκτιμήσουν τις ζημιές».
Ως αποτέλεσμα, το Netflix τώρα τρέχει για να βρει έναν νέο χώρο μόλις λίγες ώρες πριν από το πάρτι.
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)































![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442