Συνταγή: Γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και σταφίδες
Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
-
H λέξη της χρονιάς «πνίγεται» σε δημιουργήματα τεχνητής προχειρότητας...
-
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Στη Βλυχάδα το μεγαλύτερο ύψος βροχής
-
Αγρότες: Πατέρας έκανε δώρο στην κόρη του κάθισμα… Ferrari για το τρακτέρ της
-
Κακοκαιρία Byron: Αλλαγές στο πρόγραμμα των δικαστηρίων λόγω καιρικών φαινομένων
Τέλος τα ψέματα. Η μέρα που περιμέναμε όλοι έφτασε, για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφερε το πνεύμα των Χριστουγέννων με την απόλυτη εορταστική συνταγή.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια απολαυστική συνταγή: γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και σταφίδες. Μπορεί στο μυαλό όλων το να φτιάξουμε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα να είναι κάτι δύσκολο και μπελαλίδικο, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα γίνονται πιο απλά και εύκολα. Καλή διάθεση να υπάρχει.
Τα υλικά
1 στήθος γαλοπούλας
150 γρ βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
100 γρ μουστάρδα
1 μάτσο φρέσκια ρίγανη
1 κσ καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση:
300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ βούτυρο
1 λευκό κρεμμύδι
100ml κονιάκ
10 δαμάσκηνα
10 κάστανα
150 γρ στααφίδες ξανθές
50 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κσ μπαχάρι τριμμένο
80 γρ ρύζι καρολίνα
1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ξεχάστε τις ολόκληρες γαλοπούλες. Εδώ έχουμε στήθος γαλοπούλας, που είναι εξίσου γευστικό και ετοιμάζεται και πιο εύκολα.
Η διαδικασία
Σε μπολ βάζουμε κρασί, μουστάρδα, μέλι, γλυκιά πάπρικα και λίγο ρίγανη.
Με ένα πινέλο ανακατεύουμε καλά και μετά περιχύνουμε το μείγμα στα κομμάτια γαλοπούλα.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, βάζουμε το στήθος γαλοπούλας και δίνουμε «χρώμα» και στις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και την αφήνουμε δύο λεπτά με τη γαλοπούλα.
Στη συνέχεια βάζουμε τη γαλοπούλα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5 ώρα σκεπασμένη και ξεσκέπαστη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κάστανο, τα δαμάσκηνα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις η γέμιση είναι έτοιμη (περίπου δέκα λεπτά), τη ρίχνουμε στο φιλέτο κοτόπουλο.
Όσο για τη γαρνιτούρα, στο τέλος ρίχνουμε λίγο ρόδι πάνω στο πιάτο.
- Μέγαρα: SOS από 112 – «Φύγετε από υπόγειους και ισόγειους χώρους» – Πλημμυρικά φαινόμενα
- Οι ΗΠΑ πουλούν τεράστιες ποσότητες βομβών στον Καναδά αξίας 2,68 δισ. δολαρίων
- Ανδρουλάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη»
- Ειρηνικός: 4 νεκροί σε νέο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους με «ναρκωτικά»
- Τσεχία: Εκ νέου πρωθυπουργός ο τραμπιστής δισεκατομμυριούχος Μπάμπις
- Λιθουανία: Καταδικάστηκε για αντισημιτικές δηλώσεις ο ηγέτης ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού
- Βενεζουέλα: Αναστέλλουν τις πτήσεις εταιρείες του Παναμά και της Κολομβίας για λόγους ασφαλείας
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ακουγαν τους κοριούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442