Συνταγή: Πως να φτιάξεις Glühwein, το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων
Ανατροπή στην κουζίνα του «Buongiorno» με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να φοράει την ποδιά του σεφ για μια διαφορετική συνταγή.
- Εικόνα σοκ με ερωδιό να έχει κολλημένο πλαστικό κύπελλο στο λαιμό του
- Νέο σοκ από τις τιμές του φυσικού αερίου – Θα πρέπει να προετοιμάζεται η Ευρώπη για δύσκολο χειμώνα;
- Η «Κούκλα», η πιο «επικίνδυνη» γυναίκα της Κολομβίας συνελήφθη - Πώς την έπιασαν
- Τι έκρυβε ο βυθός της λίμνης Παμβώτιδας - Από οβίδες μέχρι... καζάνια τσίπουρου
Μια ανατροπή επιφύλασσε η σημερινή ημέρα στην κουζίνα του «Buongiorno». Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να απουσιάζει, την ποδιά του σεφ φόρεσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και παρουσίασε μια συνταγή ότι πρέπει για τα κρύα και τα Χριστούγεννα. Δηλαδή, περισσότερο με κοκτέιλ έμοιαζε.
Ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του MEGA με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να το πάει διαφορετικά και μας έδειξε μια συνταγή για το πως να κάνουμε Glühwein – ή όπως είναι γνωστό το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων. Γενικά, το Glühwein πίνετε πολύ στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ είναι το ιδανικό παρεϊστικο ποτό.
Τα υλικά
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
Το μυστικό
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα καλό και ακριβό κόκκινο κρασί για το Glühwein, καθώς με αυτή τη διαδικασία το «χαλάμε» το κρασί και το «φτιάχνουμε» ξανά πιο γευστικό,
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα που καίει βάζουμε ένα λίτρο κόκκινο κρασί και μετά προσθέτουμε τα αρωματικά.
Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μετά δύο στικ κανέλας, ένα κουταλάκι του γλυκού κακουλέ θρυμματισμένο, 2 κομματάκια γλυκάνισο, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και μετά καθορίζουμε την γλυκύτητα – κάποιοι βάζουν ζάχαρη, στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέσαμε μέλι.
Για μια πιο spicy γεύση προσθέτουμε λίγο τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι μόλις βράσει.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο ρόδι, λίγο δεντρολίβανο και προσθέτουμε το κρασί.
Στο τέλος βάζουμε και λίγο κονιάκ για να δυναμώσουμε την ένταση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις