Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνταγή: Πως να φτιάξεις Glühwein, το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων

Συνταγή: Πως να φτιάξεις Glühwein, το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων

Ανατροπή στην κουζίνα του «Buongiorno» με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να φοράει την ποδιά του σεφ για μια διαφορετική συνταγή.

Μια ανατροπή επιφύλασσε η σημερινή ημέρα στην κουζίνα του «Buongiorno». Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να απουσιάζει, την ποδιά του σεφ φόρεσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και παρουσίασε μια συνταγή ότι πρέπει για τα κρύα και τα Χριστούγεννα. Δηλαδή, περισσότερο με κοκτέιλ έμοιαζε.

Ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του MEGA με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να το πάει διαφορετικά και μας έδειξε μια συνταγή για το πως να κάνουμε Glühwein – ή όπως είναι γνωστό το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων. Γενικά, το Glühwein πίνετε πολύ στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ είναι το ιδανικό παρεϊστικο ποτό.

Τα υλικά

1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ

Το μυστικό

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα καλό και ακριβό κόκκινο κρασί για το Glühwein, καθώς με αυτή τη διαδικασία το «χαλάμε» το κρασί και το «φτιάχνουμε» ξανά πιο γευστικό,

Η διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα που καίει βάζουμε ένα λίτρο κόκκινο κρασί και μετά προσθέτουμε τα αρωματικά.

Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μετά δύο στικ κανέλας, ένα κουταλάκι του γλυκού κακουλέ θρυμματισμένο, 2 κομματάκια γλυκάνισο, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και μετά καθορίζουμε την γλυκύτητα – κάποιοι βάζουν ζάχαρη, στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέσαμε μέλι.

Για μια πιο spicy γεύση προσθέτουμε λίγο τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι μόλις βράσει.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο ρόδι, λίγο δεντρολίβανο και προσθέτουμε το κρασί.

Στο τέλος βάζουμε και λίγο κονιάκ για να δυναμώσουμε την ένταση.

Must in

Μείωση αφορολόγητου και «φόρο ζάχαρης» προτείνει ο ΟΟΣΑ

Συνταγή καρότου και μαστίγιου προτείνει ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, ζητώντας τη μείωση του αφορολόγητου των 10.000 ευρώ και ελάφρυνση μισθολογικού κόστους με μείωση εργοδοτικών εισφορών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο