Συνταγή: Μανιταρόσουπα βελουτέ
Μια συνταγή ταμάμ από τη στιγμή που πέφτει η θερμοκρασία και πλησιάζει ο χειμώνας.
- Έτοιμοι για την καταστροφή οι μισοί Αμερικανοί – Ποια η λύση τους για να επιβιώσουν
- Η συμπερίληψη μιας τρανς στη λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές γυναίκες του BBC προκάλεσε αντιδράσεις
- Τζακ Σλόσμπεργκ: Ο μοναδικός εγγονός του JFK είναι ο αναπάντεχος influencer της πολιτικής νέας γενιάς
- Ζω μια ριζοσπαστική αποδοχή: Η 62χρονη Ντέμι Μουρ νιώθει επιτέλους ελεύθερη
Αν υπάρχει ένα πιάτο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τους χειμωνιάτικους μήνες αυτή είναι η σούπα. Ωστόσο υπάρχουν διάφορες επιλογές και η πιο σοφιστικέ από αυτές είναι η βελουτέ. Μια τέτοια συνταγή μας παρουσίασε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, τώρα που η θερμοκρασία έπεσε απότομα.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά ετοίμασε μια μανιταρόσουπα βελουτέ. Ίσως στους περισσότερους, οι βελουτέ σούπες να μοιάζουν «βουνό», όμως αυτή η συνταγή δείχνει πόσο εύκολα και απλά μπορούμε να τη φτιάξουμε όλοι μας. Λίγη καλή θέληση να υπάρχει.
Τα υλικά
500 γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο
350 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
20 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 πράσα
1 λευκό κρεμμύδι
300 γρ κάστανα βρασμένα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1/2 ματσάκι μαϊντανός
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά το «σβήσιμο» μπορούμε να το κάνουμε και με κονιάκ, που του ταιριάζει και δίνει μια ωραία σοφιστικέ διάσταση στο πιάτο.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο και ελαιόλαδο, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια – στη συγκεκριμένη περίπτωση σαμπινιόν, πλευρώτους και λίγα αποξηραμένα βασιλομανίταρα.
Βάζουμε στη συνέχεια πράσο, κρεμμύδι, σκόρδο και κάστανα βρασμένα και ανακατεύουμε καλά.
«Σφήνουμε» με ζωμό λαχανικών, αλλά προσοχή να μη βάλουμε πολύ υγρασία.
Βράζουμε για 20 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο για να μην καταστρέψουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και μετά τη «λιώνουμε» με το μπίμπερ.
Αλατίζουμε στο τέλος, αφού πρώτα έχουμε περάσει το μείγμα από το μπίπερ.
Για το εφέ, βάζουμε πάνω στη βελουτέ λίγα κάστανα και κρουτόν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις