Συνταγή: Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα
Μια συνταγή που ξεκινάει από τον φούρνο, πάει στο τηγάνι και καταλήγει στον... φούρνο. Υπομονή, αξίζει.
- Η αποκάλυψη του Φαν Ντερ Φάαρτ: «Ο Ρονάλντο μού έστειλε φωτογραφία με το πέος του»
- Ερχονται επιδοτήσεις για ηλιακούς θερμοσίφωνες και αντλίες θερμότητας - Οι δικαιούχοι
- Καιρός: Τοπικές βροχές και 20άρια την Τρίτη – Βοριάδες από Τετάρτη
- «Δεν με ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθώ, μου αρκεί ότι σταμάτησε το μαρτύριο» λέει η σύζυγος του αστυνομικού
Υπάρχει συνταγή και συνταγή. Αυτή είναι κάπως μπελαλίδικη, αλλά όχι ιδιαίτερα κουραστική. Ψυχραιμία λίγο θέλει και γίνεται πανεύκολα. Και είναι πεντανόστιμη. Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, μας έκανε μια μαμαδίστικη συνταγή που είναι τόσο όσο για εμάς. Απλά πρέπει να μείνεις πιστός στα βήματα, να ακούσεις τις συμβουλές και το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Τα υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
4 λευκά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 ματσάκι μαϊντανός
50 γρ κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ίσως να ακούγεται κουραστικό, αλλά πάμε από τον φούρνο, στο τηγάνι και μετά στο φούρνο ξανά. Κανόνας.
Η διαδικασία
Ανοίγουμε τη μελιτζάνα στη μέση και τη «χαράζουμε».
Τη βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, για να βγάλει την υγρασία της και να κρατήσει την τραγανοτητα της.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και προσθέτουμε: κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι, κάπαρη, λίγο πελτέ και ανακατεύουμε.
Αφού ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ξύδι, ντομάτα φρέσκια και λίγο μέλι, για να «σπάει» η πίκρα της μελιτζάνας.
Αφού η μελιτζάνα έχει γίνει, βάζουμε το μείγμα πάνω στη μελιτζάνα και το βάζουμε στο φούρνο και πάλι, για άλλα 20 λεπτά.
Όσο για τη φέτα; Τη βάζουμε στο τέλος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις