Συνταγή: Σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα
Μια συνταγή που αξίζει να μπει στο τραπέζι αυτές τις γιορτές.
- Τραγωδία στην Αργολίδα: Άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος από φωτιά σε αυτοκίνητο
- Παύλος Μάτεσις: «Σαν καλή ιερόδουλος δεν ξεγελάω κανέναν πελάτη μου»
- New York Times: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ «σκηνοθέτησε» την πολιτική επιστροφή του
- Cocomat: Εξελίξεις στο project της κατεδάφισης του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη
Μετράμε αντίστροφα πλέον για τις γιορτές των Χριστουγέννων – δηλαδή για βόλτες στο κέντρο, ψώνια, ξεκούραση και φυσικά γλυκά. Άλλωστε αυτή την περίοδο οι μικρές ατασθαλίες επιτρέπονται. Μια τέτοια, γλυκιά συνταγή αποφάσισε να φτιάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Βuongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή που αξίζει να μπει στο τραπέζι αυτές τις γιορτές: σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα. Δεν είναι η πανεύκολη συνταγή, καθώς έχει διάφορες παρασκευές και θέλει προσοχή στα βήματα, αλλά είναι ένα γλυκό ελαφρύ και απολαυστικό.
Τα υλικά
20 μπισκότα σαβαγιάρ
Για τη μους:
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
650 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ρούμι
200 γρ. φρούτα του δάσους
αλάτι
Για το σιρόπι:
300 γρ. νερό
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ρούμι
Το μυστικό
Μα φυσικά η κουβερτούρα. Για το συγκεκριμένο γλυκό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γάλακτος, την κλασική και τη λευκή – εμείς πήραμε την πρώτη επιλογή.
Η διαδικασία
Για τη μους σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Όσο λιώνει η σοκολάτα, χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε σαντιγί.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ρούμι για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Ενώ το σιρόπι είναι χλιαρό, βουτάμε τα κομμάτια σαβαγιάρ μέσα και τα τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και περιμένουμε να κρυώσει.
Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί μέσα στο ταψί, την απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει λίγο, κάνουμε μια δεύτερη δόση γκανάς (μους) και το προσθέτουμε πάνω από τη σαντιγί. Ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις