Εκτός λειτουργίας το Taxisnet – Ποιες υπηρεσίες επηρεάζονται
Ο λόγος που είναι εκτός λειτουργίας το Taxisnet. Τι σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση
Εκτός λειτουργίας είναι το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet.
Η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προγραμματισμένη δεύτερη φάση της αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της ΓΓΠΣΨΔ.
Όπως σημειώνεται «λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προγραμματισμένη για σήμερα δεύτερη φάση της αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) σε συνεργασία με την Oracle, απαιτείται πρόσθετος χρόνος για την ολοκλήρωση της».
Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται είναι:
Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TaxisNet (υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.).
Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ και άλλα.
«Τα συστήματα θα επανέλθουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τις οδηγίες της Oracle», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα στις επίσημες ιστοσελίδες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της ΕΛ.ΑΣ.
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442