Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Νικ Καλάθης αποφάσισε να μετακομίσει στο Μονακό για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας υπογράφοντας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Έλληνας γκαρντ όμως δεν έχει προλάβει ουσιαστικά να παίξει ακόμα.
Αγωνίστηκε μόλις μία φορά με τη φανέλα της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς απέναντι στη Σεν Κεντέν για το γαλλικό πρωτάθλημα. Λίγο αργότερα, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωναν πως θα έμενε εκτός δράσης για περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδας με πρόβλημα στο γόνατο.
Έκτοτε έχει περάσει περίπου 1,5 μήνας και ο Καλάθης δεν έχει πατήσει παρκέ, με τον προπονητή του συλλόγου να ερωτάται για τον Έλληνα γκαρντ για την επιστροφή του, απαντώντας με το λακωνικό: «Θα δούμε». Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Γαλλία, είναι πολύ πιθανό η επιστροφή του να γίνει στα τέλη του μήνα, με επικρατέστερο παιχνίδι αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (29/11).
Τις τελευταίες εβδομάδας, ο Καλάθης είναι αφοσιωμένος στην αποθεραπεία για το γόνατό του, κάνοντας ενέσεις βλαστοκυττάρων, αλλά και ενδυναμώνοντας τους τετρακέφαλους. Η Μονακό πάντως είχε φροντίσει τις προηγούμενες μέρες να ενισχυθεί με τον Τζόρνταν Λόιντ, δίνοντας έτσι χρόνο στον 35χρονο παίκτη να επιστρέψει.
Τα νούμερα του Καλάθη
Ο Νικ Καλάθης στην περσινή διοργάνωση είχε μέσο όρο 7.1 πόντους, με 52.3% στα δίποντα, 35.7% στα τρίποντα και 51.3% στις βολές, όπως επίσης 4.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 10.5 μονάδες στο ranking.
Συνολικά στην καριέρα του σε επίπεδο Euroleague έχει 9.0 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 11.8 στο σύστημα αξιολόγησης.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Διαιτησία «μαύρα χάλια» από τον Τσακαλίδη στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι Ελληνες διαιτητές δεν πρέπει να ορίζονται σε κρίσιμα ματς. Αποκορύφωμα ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 82’
Η Σενεγάλη νίκησε 1-0 την Αίγυπτο με γκολ του Σαντιό Μανέ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κόπα Άφρικα όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νιγηρία - Μαρόκο.
Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Μπρούνο Ονιεμαέτσι, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ξεκινούν βασικοί για Μαρόκο και Νιγηρία, αντίστοιχα, στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα.