Γιάννης Μόρτζος: Συλλυπητήρια μηνύματα ΚΚΕ και Ανδρουλάκη για τον θάνατο του ηθοποιού
Το ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου απέστειλαν το ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, έναν από τους στυλοβάτες του νεοελληνικού θεάτρου το οποίο κατείχε την πρώτη θέση στο ρεπερτόριό του» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατό του, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολούθως σημειώνει ότι ο Γιάννης Μόρτζος «ως ένας από τους βασικότερους συντελεστές του Θεάτρου Τέχνης, ερμήνευσε υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του Καρόλου Κουν, σπουδαίους θεατρικούς ρόλους και μας μύησε σε όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής». Τέλος, το ΚΚΕ «εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
Ανδρουλάκης: Με τίμησε με τη φιλία του, θα τον θυμάμαι με αγάπη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο Γιάννης Μόρτζος τον τίμησε με τη φιλία του και πως θα τον θυμάται με αγάπη.
«Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Χ:
«Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μόρτζου, αυτού του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, με γεμίζει θλίψη.
Ο Γιάννης Μόρτζος άφησε το στίγμα του στο Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν και τις ερμηνείες του στο αρχαίο δράμα, το κλασικό και το σύγχρονο θέατρο αγκάλιασαν κοινό και κριτικοί.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια. Με τίμησε με τη φιλία του και θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μόρτζου, αυτού του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, με γεμίζει θλίψη.
Ο Γιάννης Μόρτζος άφησε το στίγμα του στο Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν και τις ερμηνείες του στο αρχαίο δράμα, το κλασικό και το σύγχρονο θέατρο αγκάλιασαν κοινό και… pic.twitter.com/Wlf7nPzHZA
— Nikos Androulakis (@androulakisnick) September 25, 2024
- Τα δεδομένα στη Euroleague: Πόσες νίκες θέλει για το Top 10 ο Παναθηναϊκός – «Καθαρίζει» με την τετράδα ο Ολυμπιακός (pic)
- «Ο JFK Jr. φιλούσε υπέροχα» – Η Μπρουκ Σιλντς θυμάται τη σύντομη σχέση της με το υιό Κένεντι
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)


































![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442