Ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις Γάλλοι χάθηκε από το πρωί της Τρίτης στη βορειοκεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ορεινών διασώσεων της Εμίλια-Ρομάνια, που είναι υπεύθυνη για τις έρευνες.
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Παολούτσι, κοντά στη Μόντενα και κατευθυνόταν στη Γαλλία, ανέφερε η υπηρεσία αυτή στον ιστότοπό της.
«Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες, με τη βροχή, τον ισχυρό άνεμο και την κακή ορατότητα, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις έρευνες»
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης και σε αυτές συμμετέχουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πεζοπόρα τμήματα.
Έρευνες στην Πάρμα
Επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επαρχία της Πάρμας, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Παολούτσι.
«Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες, με τη βροχή, τον ισχυρό άνεμο και την κακή ορατότητα, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις έρευνες και αποκλείουν προς το παρόν τη χρήση ελικοπτέρων», διευκρίνισε η υπηρεσία ορεινών διασώσεων
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.