ASPIDES: Σε ασφαλή περιοχή το ελληνόκτητο τάνκερ SOUNION – Δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου
To ελληνικό ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos» ρυμούλκησε το ελληνόκτητο τάνκερ SOUNION.
Σε ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης προς τα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας ρυμουλκήθηκε με αργή ταχύτητα και ασφάλεια από το ελληνικό ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos» το ελληνόκτητο τάνκερ SOUNION της Delta tankers που μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου.
Το ελληνικό ναυαγοσωστικό αφίχθη στο σημείο όπου βρισκόταν το ελληνόκτητο τάνκερ, συνοδευόμενο από ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τρεις φρεγάτες, ελικόπτερα και ομάδα ειδικών δυνάμεων.
Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις με πλωτά και εναέρια μέσα συνόδευσαν το τάνκερ σε ασφαλή προορισμό
Υπό την προστασία της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», το τάνκερ ρυμουλκήθηκε χωρίς να υπάρξει διαρροή πετρελαίου.
Ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αρκετά πλοία που συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις.
Κατάσβεση των εστιών φωτιάς
Στόχος των ναυαγοσωστικών συνεργείων πλέον είναι να υπάρξει κατάσβεση των εστιών φωτιάς στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, οι οποίες προκλήθηκαν από την τοποθέτηση εκρηκτικών από ένοπλες ομάδες των Χούθι.
Το δεξαμενόπλοιο εξακολουθεί να καίγεται, περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι, ενώ το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από γαλλικό αντιτορπιλικό στο Τζιμπουτί.
«Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης της επιχείρησης διάσωσης είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων που δεσμεύονται να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή που θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή» αναφέρει το αρχηγείο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ».
- Αγρότες: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442