Xiaomi: Εντός του μήνα το ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της
To SU7 φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα Tesla και τις ηλεκτροκίνητες Porsche.
Η κινεζική Xiaomi, γνωστή ως κατασκευαστής κινητών και έξυπνων οικιακών συσκευών, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει εντός του μήνα τις παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, το οποίο όπως λέει προσφέρει μεγαλύτερη επιτάχυνση από τα Τesla.
O πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών της Κίνας ανέφερε την Τρίτη ότι 59 αντιπροσωπείες σε όλη την Κίνα θα αρχίσουν σύντομα να δέχονται παραγγελίες για το «Speed Ultra 7», του οποίου η τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί σε παρουσίαση στις 28 Μαρτίου.
Στα αποκαλυπτήρια του σεντάν SU7 τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiomi Λέι Ζουν δήλωσε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να γίνει μια από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.
Ο ηλεκτροκινητήρας του SU7, είπε ο Λέι, προσφέρει επιταχύνσεις που ξεπερνούν τα Tesla και τις ηλεκτροκίνητες Porsche.
Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο τρέχει το ίδιο λειτουργικό σύστημα με τα κινητά και τις έξυπνες συσκευές της Xiaomi πιθανότατα θα βολέψει τους πελάτες της, εκτιμούν αναλυτές.
To SU7 προσφέρει αυτονομία 800 χλμ., κινούμενα αεροδυναμικά μέρη, μοναδικά χρώματα και μέγιστη ταχύτητα 265 χλμ./ώρα.
Η Xiaomi είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση το 2021, μια προσπάθεια να διευρύνει τις δραστηριότητές της εν μέσω επιβράδυνσης στις πωλήσεις smartphone.
Το SU7 θα παράγεται σε εργοστάσιο της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC στο Πεκίνο με δυναμικό 200.000 οχημάτων το χρόνο.
Η Xiaomi σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση σε βάθος δεκαετίας και είναι ένας από τους λίγους νέους παίκτες που εξασφάλισε άδεια από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες είναι γενικά απρόθυμες να αυξήσουν την ήδη μεγάλη παραγωγή.
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442