Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi να παρκάρει μόνο του

Δείτε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi να παρκάρει μόνο του

Ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος οδηγεί μέχρι την είσοδο του πάρκινγκ και μετά αναλαμβάνει ο αυτόματος πιλότος.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα και επιπλέον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Το αυτοκίνητο τύπου σεντάν, που ονομάζεται Xiaomi SU7, είναι ένα μοντέλο που αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο το κοινόχρηστο λειτουργικό του σύστημα με τα δημοφιλή τηλέφωνα της εταιρείας.

Promo βίντεο 60 δευτερολέπτων με επίδειξη λειτουργίας αυτόματου συστήματος παρκαρίσματος

Έτσι, αξιοποιώντας όλα τα τελευταία συστήματα τεχνολογίας, σε ένα νέο promo βίντεο, αποκαλύπτει τα δυνατά του σημεία. Το SU7 παρκάρει μόνο του σε ένα πολυώροφο γκαράζ κάπου στην Κίνα.

Παρκάρει με ακρίβεια

Στο βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος οδηγεί μέχρι την είσοδο του πάρκινγκ και μετά αναλαμβάνει ο αυτόματος πιλότος. Το αυτοκίνητο, με σχετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ανεβαίνει συνολικά 5 ορόφους, αποφεύγει εμπόδια που συναντά στο δρόμου του και παρκάρει με ακρίβεια στον τελευταίο όροφο σε καθορισμένη θέση.

Το αυτοκίνητο της Xiaomi κάνει το ντεμπούτο του σε μια εποχή που η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο παλεύει με την υπερπληθώρα διαθέσιμων μοντέλων και την επιβράδυνση της ζήτησης που έχουν πυροδοτήσει έναν τρομακτικό πόλεμο τιμών.

Θα παράγονται από μια μονάδα της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group σε εργοστάσιο του Πεκίνου με ετήσια δυναμικότητα 200.000 οχημάτων.

Η κινεζική εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στον συγκεκριμένο τομέα, εντός μιας δεκαετίας, και είναι ένας από τους λίγους νέους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, καθώς οι αρχές ήταν απρόθυμες να προσθέσουν έναν ακόμη παίκτη στην ήδη κορεσμένη εγχώρια αγορά.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024