Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σχεδιάζει μια «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία πέραν του «μικρού αριθμού» ατόμων που βρίσκονται ήδη εκεί για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό, ανέφερε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.
Οι αναφορές αυτές ήρθαν μία μέρα μετά από δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στο μέλλον δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο»
Να σημειωθεί ότι ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ διευκρίνισε ότι «ένας μικρός αριθμός» ανθρώπων που έχουν σταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ήδη εκεί «για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ιατρική εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι: «δεν σχεδιάζουμε ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας».
Από τη Σύνοδο Κορυφής
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε και σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει συναίνεση για κάτι τέτοιο, μιλώντας μετά τη σύνοδο που συγκάλεσε στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν 20 ηγέτες.
«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε επίσης πως υπάρχουν πέντε τομείς στους οποίους όλες οι χώρες οι οποίες έλαβαν μέρος στη διάσκεψη συμφωνούν ότι θα πρέπει ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας