Πυροβολισμοί στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης – Νεκροί οι δύο δράστες
Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο αστυνομικό τμήμα μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο
Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη. Όλα ξεκίνησαν στο σημείο ελέγχου μπροστά από την Πύλη Γ’ του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ ύστερα ακολούθησε συμπλοκή με τους φερόμενους ως δράστες να εξουδετερώνονται από πυρά αστυνομικών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Yeni Safak, οι δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους του δικαστικού μεγάρου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα.
Σημειώνεται δε ότι στο σημείο της επίθεσης επικράτησε πανικός, ενώ όσοι άκουσαν τους πυροβολισμούς έπεσαν αμέσως στο έδαφος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά δήλωσε: «Σήμερα στις 11:46 μ.μ. έγινε απόπειρα επίθεσης στον σταθμό ελέγχου μπροστά από την πύλη C του δικαστικού μεγάρου Καγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης.
Δράστες ήταν δύο, μία γυναίκα και ένας άντρας, που είναι νεκροί. Τραυματίστηκαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί». Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C.
Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir.
Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir.
Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale…
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 6, 2024
Δείτε το βίντεο
🚨 #Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen çatışma anları. https://t.co/rMPnYKQy7E pic.twitter.com/unO99wP7On
— Daily Ummah (@dailyummah) February 6, 2024
🚨 İstanbul’daki #Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde silah sesleri duyuluyor.
Olayda 2 polis yaralandı. pic.twitter.com/rRklR0FaTS
— Daily Ummah (@dailyummah) February 6, 2024
Τι ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Αμέσως μετά το συμβάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχαρίστησε «τους ηρωικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την ύπουλη επίθεση και εξουδετέρωσαν τους δύο υπόπτους.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς μας και στους πολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης μας για το περιστατικό συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις».
İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum.
Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil…
— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) February 6, 2024
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442