Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα

Αναφορές για αρκετούς πυροβολισμούς στο γυμνάσιο της πόλης Πέρι - «Έρευνες για άνδρα που οπλοφορεί»

«Αρκετοί» πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα (4/1) σε σχολείο στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο λύκειο της πόλης Πέρι, το οποίο έχει 1.785 εγγεγραμμένους μαθητές.

«Έρευνες για άνδρα που οπλοφορεί»

Το λύκειο του Πέρι, που αυτήν τη στιγμή είναι περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και το δημοτικό και το γυμνάσιο του Πέρι, τα οποία είναι δίπλα στο λύκειο, βρίσκονται στα προάστια βορειοδυτικά του Ντι Μόιν.

Επί τόπου έχουν μεταβεί τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα, πυροσβέστες και οχήματα της υπηρεσίας.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργός κίνδυνος»

Ο σερίφης της περιφέρειας του Nτάλας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος οπλοφορεί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8:20 π.μ. (τοπική ώρα). Της αναφέρθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μαθητές οι οποίοι έκλαιγαν να ξανασμίγουν με τους γονείς κοντά στην είσοδο του σχολείου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο το δημοτικό όσο και το γυμνάσιο του Πέρι εκκενώθηκαν πλήρως στις 8.35 π.μ. Σημειώνεται, δε, ότι «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργός κίνδυνος στα συγκεκριμένα κτήρια».

Ένα από τα ελικόπτερα προσγειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο διαθέτει το σχολικό συγκρότημα.

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο – Επί τόπου κι ελικόπτερα, για την περίπτωση που χρειαστεί να παραλάβουν τραυματίες

Το Ντι Μόιν είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη στην πολιτεία Άιοβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σχολικό συγκρότημα του Πέρι βρίσκεται 25 μίλια βορειοδυτικά του Ντι Μόιν.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024