Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική μετά τον σεισμό στην Κύμη
Η ετοιμότητα τέθηκε σε ισχύ έπειτα από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος
Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ΔΙΠΥΝ Ευβοίας καθώς και η 7η ΕΜΑΚ μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης, που έγινε αισθητός και στην Αττική.
Η ετοιμότητα τέθηκε σε ισχύ έπειτα από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια.
Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 16:14 ενώ το επίκεντρό του ήταν 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης
Παράλληλα, μετά τον σεισμό, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έλαβε χώρα στις 16:14 ενώ το επίκεντρό του ήταν 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης με εστιακό βάθος 14,6 χιλιομέτρων.

Η αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου
«Παρακολουθείτε η κάθε σεισμική δραστηριότητα»
Νωρίτερα, μιλώντας στο in ο σεισμολόγος Βασίλης Καρακώστας, υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος χώρος που έγινε ο σεισμός αλλά και η απόσταση κάνει τους ειδικούς να μην ανησυχούν ιδιαίτερα.
Ωστόσο επισήμανε ότι από έναν σεισμό δεν γίνεται να εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ, όπως τονίζει, παρακολουθείτε η κάθε σεισμική δραστηριότητα.
«Η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», λέει ο Λέκκας
Ακόμη, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι ο σεισμός «δεν εμπνέει ανησυχία αν/και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442