Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκλήματα

Εγκλήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος, της κάθε κυβέρνησης, είναι ο άνθρωπος που κάθε φορά καλείται να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», για λογαριασμό της κυβέρνησης στην οποία μετέχει, και εκείνου ο οποίος τον έχει τοποθετήσει στη θέση αυτή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος, της κάθε κυβέρνησης, είναι ο άνθρωπος που κάθε φορά καλείται να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», για λογαριασμό της κυβέρνησης στην οποία μετέχει, και εκείνου ο οποίος τον έχει τοποθετήσει στη θέση αυτή. Να υβρίσει, να απαξιώσει, να γελοιοποιήσει, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει, να ευτελίσει, να ακυρώσει. Και πού και πού να πει και μερικές αλήθειες, όχι πάντα ολόκληρες. Μισές και μίζερες.

Του κανόνα προφανώς δεν εξαιρείται ο τωρινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Το παλικάρι που έκανε καριέρα στην ΟΝΝΕΔ και τον τελευταίο έναν χρόνο είδε την καριέρα του να απογειώνεται, ελέω Κυριάκου, ρωτήθηκε χθες για την «εγκληματική οργάνωση» που δρα ασύδοτη στον χώρο του ποδοσφαίρου, με αφορμή τα όσα προκλητικά και απαράδεκτα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Και τι απάντησε; Τα ακόλουθα, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη, ακόμη και τη δική του (αν υποθέσουμε ότι ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να σκέφτεται και το κατιτίς παραπάνω από τις εντολές που έχει λάβει):

« (…) υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε αποφάσεις διαιτητικές. Αλίμονο αν μπορούσε, και δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς για μια διαιτητική απόφαση που ο καθένας έχει τη γνώμη του, αυτή να συνδέεται με κυβέρνηση ή πρωθυπουργό»!!!

Συμπέρασμα: επειδή δεν τον έχω για βλάκα, καταλαβαίνω ότι η επίσημη «γραμμή» της κυβέρνησης, όπως αυτή εκπονήθηκε στον χθεσινό «πρωινό καφέ», είναι ότι εμείς στα όσα μας καταλογίζουν για ανοχή ή και ενθάρρυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» που δρα στο ποδόσφαιρο, θα απαντάμε ότι όλα αυτά αποτελούν… διαιτητικές αποφάσεις!!!

Πραγματικά, απίθανοι τύποι…

Κοροϊδία

Τους ζήτησε όμως κανείς να ασχοληθούν με τις διαιτητικές αποφάσεις του ντέρμπι; Αν ας πούμε, κακώς χρεώθηκε ως φάουλ το εξαιρετικό γκολ του Μασούρα ή αν κακώς επίσης δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ναβάρο; Οχι. Απαίτησε κανείς από την κυβέρνηση και τα μέλη της να παρέμβουν για να ευνοηθεί από τη διαιτησία σε κάποιον αγώνα, και στον συγκεκριμένο της Κυριακής, ο Ολυμπιακός; Ούτε. Τι απαιτεί η ομάδα του Πειραιά; Κάθαρση. Μόνο. Και καταγγέλλει ονομαστικά, πρόσωπα τα οποία χειραγωγούν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και ότι αυτή η χειραγώγηση που γίνεται μεθοδευμένα και μεθοδικά, αποτελεί τη μήτρα της οπαδικής βίας, που σαρώνει τον ελληνικό αθλητισμό.

Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Για όλα αυτά λοιπόν η «γραμμή» της κυβέρνησης είναι ότι δεν ασχολούμαστε με διαιτητικές αποφάσεις!..

Και ότι πρέπει να περιμένουμε το νομοσχέδιο του υπουργού Αθλητισμού Βρούτση, που θα τα λύσει όλα! Κι αυτά και άλλα πολλά. Τουτέστιν, κοροϊδεύουν κι από πάνω. Και η κοροϊδία δεν είναι καλό πράγμα, ενημερώνω σχετικά, διότι έχει προφανώς «αντίκρισμα»…

Πραγματικά, απίθανοι τύποι… (δις)

Διάψευση

Στο μεταξύ, ασχολούμενος (τηλεφωνικά) με το θέμα του Ολυμπιακού, έτυχε να πέσω πάνω σε πληροφορία, που θέλει το θέμα της… «υπουργοποίησης» του προέδρου Κασσελάκη από τον πρόεδρο Κυριάκο το 2019 να κλονίζει συθέμελα μια ωραία οικογενειακή φιλία, αυτή του μητσοτακέικου με τους διαματάρηδες. Εν προκειμένω του προέδρου Κυριάκου με τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης Αντώνη Διαματάρη, ένα φεγγάρι υφυπουργού στην πρώτη κυβέρνηση Κυριάκου – κι αν δεν κάνω λάθος του πρώτου απολυθέντος υπό του Κυριάκου.

Αφορμή αποτέλεσε η μεγαλοφυής αποκάλυψη του διευθυντή του γραφείου του προέδρου Κασσελάκη, ότι ο αριστερός πρόεδρος του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ολίγον να υπουργοποιηθεί από τον «δεξιό» Μητσοτάκη! Κατά την πληροφορία λοιπόν που προαναφέρω, με το που έγινε γνωστό το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η συνέντευξη αυτού του «ξεφτέρη» στο «Documento», υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου με Διαματάρη, σε ύφος και τόνο, έντονο. Του ζητήθηκε «να διαψεύσει αμέσως» την εφημερίδα, και ο Διαματάρης το έκανε σε δύο δόσεις, αφού στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει και επιβεβαιωτική (της παρ’ ολίγον… υπουργοποίησης) ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε λέει, και δεύτερο τηλεφώνημα. Κι αυτό έντονο.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν παίρνω όρκο για τίποτε. Οι διαρροές, και μάλιστα αυτού του είδους, μπορεί να έχουν… καθαρτήριο χαρακτήρα. Τις συνοψίζω σε μια φράση: η πρόταση για υπουργοποίηση του Κασσελάκη ήταν μια εντελώς άκυρη «πρωτοβουλία» του Αντώνη Διαματάρη για την οποία δεν είχε ιδέα ο Κυριάκος – από το «Documento» την πληροφορήθηκε!!

(Παλιά τέχνη, είναι αυτή…)

Γκρίνιες

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι, ο πρόεδρος δεν έχει να διαχειριστεί μόνο την γκρίνια των 35 βουλευτών για το χειμωνιάτικο τριήμερο στις Σπέτσες (ο Τσίπρας θα μείνει Αθήνα, τα είπαμε χθες). Εχει να διαχειριστεί και κάτι περίεργους που πετάγονται χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, και πολύ περισσότερο ο ίδιος, που του λένε, επειδή τελείωσε το έργο με την Αριστερά και δεν είδαμε φως, μήπως να το γυρίσουμε λιγάκι και να πάμε με την Κεντροαριστερά; Δευτεριάτικα λοιπόν, ένας βουλευτής, ένας πρώην υπουργός και ένας πρώην γενικώς, οι Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Ραγκούσης και Θαν. Θεοχαρόπουλος, μας κοινοποίησαν απανταχούσα με αποδέκτη τον πρόεδρο Κασσελάκη, στην οποία του αναπτύσσουν διεξοδικά το παραμύθι «κεντροαριστερό είναι το μέλλον μας». Ως εδώ καλά, δεν έχω να αναφέρω κάτι. Ετσι είναι αν έτσι νομίζουν – το γράφω κι ας μην είμαι ο Πιραντέλο.

Εκεί που μου τα χαλάνε, είναι που παραθέτουν κάτι υπερφίαλα, του είδους «η μεγάλη πολιτική αλλά και ιστορική ευθύνη (για να ασκηθεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση) πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Διότι αφενός ορίστηκε από τον ελληνικό λαό ως η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας και αφετέρου διότι κανένα άλλο κόμμα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, παρά τη σημαντική αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση που θα αμφισβητήσει με αξιώσεις την κυριαρχία της ΝΔ».

Προφανώς τα παλικάρια δεν διαβάζουν δημοσκοπήσεις. Ή αν διαβάζουν έχουν μείνει κολλημένα στην παλιά θεωρία Τσίπρα ότι οι δημοσκόποι τα «πιάνουν» από την κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα για να υποβαθμίσουν τη μεγάλη απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Διαφορετικά θα διαπίστωναν ότι εναλλακτική λύση υπάρχει, και λέγεται ΠΑΣΟΚ, με το συμπάθιο κιόλας…

Κόμμα

Στο… απόκομμα ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά, πάλι, «οργάνωση κι αγώνας». Γίνονται κόμμα, για την ακρίβεια θα μετεξελιχθούν σε κόμμα, σε ιδρυτική συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Πιθανότατα αυτή η ιδρυτική συνδιάσκεψη θα συμπέσει χρονικά με το Συνέδριο που προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα τέλη του επόμενου μήνα, αλλά, αυτή η χαρούμενη συνύπαρξη, που θα μας δώσει δουλίτσα σ’ εμάς τους δημοσιογράφους, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Αυτό που έχει οριστικοποιηθεί είναι μια συνδιάσκεψη το προσεχές Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ως τη μετεξέλιξη του φορέα σε κανονικό κόμμα. Το οποίο λέει, στον ένα μήνα κιόλας από τη δημιουργία του, έχει ήδη δημιουργήσει πυρήνες στις μεγάλες πόλεις της χώρας, και προχωρεί ακάθεκτο στην ίδρυση κι άλλων περιφερειακών οργανώσεων. Μάλιστα, για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, κατά τη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου θα προγραμματιστούν και περιοδείες των στελεχών ανά την επικράτεια.

Τέλεια, θέληση να υπάρχει, κουράγιο κι αντοχές.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024