Κασσελάκης: Ο Βαρθολομαίος είναι οικουμενικός ηγέτης – Έχω ρίζες από την Κωνσταντινούπολη
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι είχε την τιμή να περάσει αρκετή ώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πραγματοποίησε κατά την παρουσία του στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι είχε την τιμή να περάσει αρκετή ώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Παναγιότατο. «Είναι μια συγκινητική ημέρα για μένα, διότι από εδώ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχεται η οικογένεια μου. Έχω ρίζες εδώ. Από τον προπάππο μου τον Ιωσήφ, την προγιαγιά μου τη Δήμητρα, τη γιαγιά μου τη Στεφανία Ασλάνογλου, είναι από εδώ, την Πόλη», σημείωσε αρχικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου»
Ακολούθως πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι την ευθύνη που έχουμε ως Πολιτεία να προωθήσουμε τον ελληνισμό απανταχού της γης».
Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας οικουμενικός ηγέτης, έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, προσφυγικού και σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη και πιστεύω ότι η εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ακόμα πάρα πολλά να προσφέρουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κασσελάκη-Οικουμενικού Πατριάρχη
«Είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκλησή του»
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου και μέσα σε αυτό είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη».
Καταληκτικά δήλωσε ότι «για άλλη μια φορά είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκλησή του και ότι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πραγματικότητα η ειρήνη φέτος, στη γειτονιά μας και στη χώρα μας, εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κασσελάκη-Οικουμενικού Πατριάρχη
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442