Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η «σπείρα» που «ξάφριζε» σπίτια – Ο ένας είχε εμπλακεί σε απαγωγή 6χρονης
Οι πέντε κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις - κλοπές και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι πέντε κατηγορούμενοι που «ξάφριζαν» διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό «εργαστήριο», αφού προηγουμένους παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων τους βιντεοσκοπώντας κυρίως με τα κινητά τους τηλέφωνα τους τύπους των κλειδιών που χρησιμοποιούσαν. Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες (με καταγωγή από τη Γεωργία και την Αρμενία) είναι ένας 45χρονος που είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση απαγωγής 6χρονης, το 2002, στη Θεσσαλονίκη.
Ο 45χρονος είχε εμπλακεί τον Απρίλιο του 2002 στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής 6χρονης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη
Η εγκληματική ομάδα φέρεται να διέπραξε τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές, με τη συνολική λεία να περιλαμβάνει μετρητά ύψους 171.850 ευρώ, όπως επίσης κοσμήματα. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρέμβαση σε πομπούς της ΕΛ.ΑΣ. και παράνομη οπλοκατοχή.
Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι (44, 45, 27, 37 και 28 ετών) αποδέχθηκαν, κατά περίπτωση, μέρος των πράξεων τους. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Τι κατάσχεσε η αστυνομία από τη σπείρα των διαρρηκτών
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν «στόχους», συνήθως κοντά σε λαϊκές αγορές, εκμεταλλευόμενοι την πρωινή απουσία των ενοίκων. Οι ίδιοι είχαν στήσει «εργαστήρι» αντιγραφής κλειδιών ασφαλείας σε διαμέρισμα στην Πολίχνη, όπου «εκπαιδεύονταν» σε πρακτικές και μεθοδολογίας απασφάλισης θυρών δίχως να αφήνουν ίχνη παραβίασης.
Η εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής της 6χρονης
Όπως προέκυψε, ο 45χρονος (εκ των συλληφθέντων) είχε εμπλακεί τον Απρίλιο του 2002 στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής 6χρονης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μαζί με δύο συνεργούς του και κρατώντας όπλα είχαν απαγάγει την ανήλικη την ώρα που ο πατέρας της την πήγαινε σχολείο, προκαλώντας τροχαία ατύχημα. Οι τρεις δράστες κράτησαν επί 26 ημέρες όμηρο την ανήλικη, ζητώντας 3 εκατ. δραχμές για να την απελευθερώσουν. Επικοινωνούσαν με τον πατέρα της 6χρονης μέσω κινητών τηλεφώνων και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να εντοπίσει το στίγμα των κινητών τους κι έτσι έφτασε στα ίχνη τους, απελευθερώνοντας την ανήλικη.
Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών, την οποία εξέτισε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442