Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο - Πώς δρούσε η συμμορία διαρρηκτών που αγόραζε κρυπτονομίσματα με τα κλοπιμαία

Βίντεο ντοκουμέντο – Πώς δρούσε η συμμορία διαρρηκτών που αγόραζε κρυπτονομίσματα με τα κλοπιμαία

Η σπείρα δρούσε κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας - Τα μέλη της δεν εξασκούσαν κάποιο επάγγελμα και τα παράνομα εισοδήματα τα επένδυαν σε αγορά κρυπτονομισμάτων.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών που δρούσε κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό της συμμορίας ήταν οι αγορές κρυπτονομισμάτων που έκαναν τα μέλη της από τα κλοπιμαία.

Βίλες στα Βόρεια Προάστια

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 14 συνολικά περιπτώσεις κλοπών σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Γλυφάδα, Βούλα, Χαλάνδρι, Παλαιά Πεντέλη, Σπάτα και Σβορωνό Πιερίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τις μέχρι στιγμής ταυτοποιημένες περιπτώσεις κλοπών ξεπερνά το ποσό των -344.500- ευρώ.

Πώς δρούσε η συμμορία

Παρά την «επαγγελματική» οργάνωσης που είχαν τα μέλη της συμμορίας ως προς τον τρόπο δράσης τους, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών που είχαν κλέψει είναι πλούσιο και βοήθησε τις Αρχές στην ταυτοποίηση και στη σύλληψή τους.


Όπως φαίνεται και στα βίντεο οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

  • προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους, πρωινές προς μεσημεριανές ώρες και απογευματινές προς βραδινές ώρες, με τα επιχειρησιακά τους οχήματα και αφού διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν, προέβαιναν στην παραβίαση μπαλκονόπορτων ή παραθύρων,
  • αποκολλούσαν ή κατέστρεφαν τυχόν συστήματα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που υπήρχαν στον χώρο,
  • απέκρυπταν τα χαρακτηριστικά τους χρησιμοποιώντας μακρυμάνικες μπλούζες, μακριά παντελόνια, γάντια, μάσκες μίας χρήσης και καπέλα,
  • χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, τα οποία είτε ήταν μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, είτε ήταν καταχωρημένα σε άλλα άτομα ή και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας καθιστώντας δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, ενώ
  • χρησιμοποιούσαν επιπλέον και οχήματα «δορυφόρους», για τη μετάβασή τους από και προς τα επιχειρησιακά οχήματα αλλά και στα σημεία που λάμβαναν χώρα οι συναντήσεις τους.

Οι στενές σχέσεις και ο «επαγγελματισμός»

Σύμφωνα με την Αστυνομία σημαντικό ρόλο στη συνοχή της ομάδας και την απρόσκοπτη δράση της διαδραμάτιζε ότι τα μέλη συνδέονταν με μεταξύ τους στενές φιλικές σχέσεις, ενώ είχαν κοινή καταγωγή και πολιτισμικές καταβολές.

Επίσης, διακρίνονταν για τον «επαγγελματισμό» τους και την πείρα τους, έχοντας σταθερή ροπή στη διάπραξη των κλοπών, δεν εξασκούσαν κάποιο επάγγελμα και τα παράνομα εισοδήματα τα επένδυαν σε αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι συλλήψεις

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Κατερίνη Πιερίας και στο Δροσερό Ξάνθης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πιερίας και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν με εντάλματα -5- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη -2- άτομα.

Sports in

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62: Στα πλέι οφ με σόου του Κέβιν Πόρτερ

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 77-62 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024