Δεκαέξι Έλληνες που έμεναν στη Γάζα διήλθαν στην Αίγυπτο – Αύριο πιθανόν στην Αθήνα
Δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων
Συνολικά δεκαέξι Έλληνες πολίτες διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα και διέφυγαν από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.
Αύριο πιθανόν θα φτάσουν στην Ελλάδα
Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, «οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα».
Κατά πληροφορίες τα 16 άτομα θα φτάσουν στην Αθήνα αύριο Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.
O κατάλογος των 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που έφυγαν
Νωρίτερα η Αρχή Συνόρων Διέλευσης στη Γάζα είχε δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων (ανάμεσά τους και ατόμων με διπλή υπηκοότητα) από 15 χώρες, στους οποίους θα επιτραπεί να φύγουν προς την Αίγυπτο σήμερα Πέμπτη.
Στον συγκεκριμένο κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο, οι οποίοι ελπίζουν να μην έχουν πρόβλημα και να καταφέρουν να φτάσουν σε αιγυπτιακό έδαφος.
Χθες Τετάρτη, όταν και άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, έφυγαν από τη Γάζα πάνω από 500 άτομα, κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και σοβαρά τραυματίες Παλαιστίνιοι που θα νοσηλευτούν στην Αίγυπτο.
Τα 596 άτομα που περιλαμβάνονται στον σημερινό κατάλογο προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες:
Αζερμπαϊτζάν, 8
Βέλγιο, 50
Μπαχρέιν, 6
Τσαντ, 2
Κροατία, 23
Ελλάδα, 24
Ουγγαρία, 20
Ιταλία/Ηνωμένα Έθνη, 4
Βόρεια Μακεδονία, 4
Μεξικό, 2
Ολλανδία, 20
Νότια Κορέα, 5
Σρι Λάνκα, 17
Ελβετία, 11
Ηνωμένες Πολιτείες, 400
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442