Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αγωνία για τους αμάχους στη Γάζα
«Εξαιρετικά ανησυχητικές» οι αναφορές της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου ότι το Ισραήλ ζήτησε εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς, λέει ο επικεφαλής του ΠΟΥ
«Η αναφορά της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου για απειλές εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Κουντς στη Γάζα είναι πολύ ανησυχητική», έγραψε ο κ. Γκεμπρεγέσους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).
«Επαναλαμβάνουμε ότι είναι αδύνατο να εκκενωθούν νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς χωρίς οι ζωές τους να τεθούν σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
The @PalestineRCS report of evacuation threats to Al-Quds hospital in Gaza is deeply concerning.
We reiterate – it’s impossible to evacuate hospitals full of patients without endangering their lives.
Under International Humanitarian Law, healthcare must always be protected.
«Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο», το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.