ΗΠΑ: Εχουν εκτιναχθεί τα ισλαμοφοβικά και αντισημιτικά επεισόδια από τις 7 Οκτωβρίου
Εκτίναξη του αριθμού των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών περιστατικών καταγράφουν στις ΗΠΑ, μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς, οργανώσεις υπεράσπισης.
Τα αντισημιτικά και ισλαμοφοβικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων επιθέσεων και της διαδικτυακής παρενόχλησης, έχουν εκτοξευθεί στις ΗΠΑ από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έκαναν γνωστό χθες Τετάρτη δύο ομάδες υπεράσπισης (φωτογραφία, επάνω, από aa.com.tr).
Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) ανακοίνωσε ότι έλαβε 774 καταγγελίες για περιστατικά με κίνητρο την ισλαμοφοβία και την προκατάληψη κατά Παλαιστινίων και Αράβων από τις 7 Οκτωβρίου έως προχθές Τρίτη. Η ομάδα πρόσθεσε ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2015.
Παρενοχλήσεις, βανδαλισμοί, επιθέσεις και δολοφονία 6χρονου παιδιού
Το σύνολο ήταν σχεδόν τριπλάσιο από τον μέσο αριθμό καταγγελιών του 2022 για περίοδο ίδιας διάρκειας.
Η Anti-Defamation League (ADL) δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία της έδειξαν αύξηση 388% των αντισημιτικών περιστατικών στις ΗΠΑ από τις 7 Οκτωβρίου έως την περασμένη Δευτέρα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η ADL είναι διεθνής εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση και ομάδα υπεράσπισης με έδρα τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στο δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων και καταπολεμά τον αντισημιτισμό και τον εξτρεμισμό.
Επίθεση κατά 18χρονου
Η ομάδα σημείωσε 312 περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων της παρενόχλησης, του βανδαλισμού και της επίθεσης. Περίπου 190 από αυτά συνδέονταν άμεσα με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, επισήμανε η ADL.
Η CAIR ανέφερε έναν 18χρονο Παλαιστίνιο που φέρεται να δέχτηκε επίθεση στο Μπρούκλιν. Επίσης, απειλές για τη ζωή εναντίον τεμένους και θανατηφόρο μαχαίρωμα 6χρονου μουσουλμάνου στο Ιλινόις, το οποίο οι αμερικανικές αρχές συνέδεσαν με την παλαιστινιακή καταγωγή του.
- Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- Συγκλονιστική εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας – Ο τελευταίος της βαθμολογίας έχει ελπίδες για τον τίτλο
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία», λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Έχει εμπλακεί στον πόλεμο»
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
- Αλεπού ανέβηκε στο πλοίο και ταξίδεψε από την Αγγλία στη Νέα Υόρκη
- «Έζησα τον απόλυτο εφιάλτη» – Η συγκλονιστική μαρτυρία 27χρονης για τη σχέση που σημάδεψε τη ζωή της
- Αντίο σε έναν Motorhead: Πέθανε ο πιστός σύντροφος του Λέμι, Φιλ Κάμπελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442