Ισπανία: Πρωτιά της δεξιάς χωρίς πλειοψηφία σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το δεξιό Λαϊκό Κόμμα ενώ καμία πολιτική δύναμη δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ισπανία.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP, δεξιά) του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό εξασφαλίζει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ισπανία, μπροστά από τους Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ, χωρίς όμως πλειοψηφία που να του δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (στη φωτογραφία του Reuters/Nacho Doce, επάνω, αναζητώντας λίγη δροσιά σε εκλογικό τμήμα της Μαδρίτης).
Κατώτερο του στόχου
Επειτα από την καταμέτρηση του 99,3% και πλέον των ψήφων, το PP εξασφαλίζει 136 έδρες, 47 περισσότερες απ’ ό,τι πριν τέσσερα χρόνια, επικρατώντας του PSOE που θα καταλάβει 122, πλην όμως το αποτέλεσμα αυτό είναι θεαματικά κατώτερο από τον στόχο που είχε θέσει ο κ. Φεϊχό, δηλαδή την εξασφάλιση 150 εδρών από τις 350 της ισπανικής εθνικής αντιπροσωπείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Ηττήθηκαν»
Νωρίτερα, ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος διατηρεί πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία καθώς περιόρισε τα κέρδη της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως η δεξιά και η άκρα δεξιά «ηττήθηκαν» στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.
Το «καθήκον»
Από την άλλη, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, τόνισε ότι το «καθήκον» είναι «ν’ αρχίσω διάλογο για να σχηματίσω κυβέρνηση».
Και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Βοξ Σαντιάγο Αβασκάλ, το οποίο παίρνει 19 λιγότερες έδρες σε σχέση με το 2019, εκτίμησε ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας του Λαϊκού Κόμματος με την παράταξή του.
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)



























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442