Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Ηττα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς βλέπει ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ισπανία: Ηττα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς βλέπει ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ηττα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς βλέπει ο Πέδρο Σάντσεθ στα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών, τονίζοντας ότι «Αυτοί που θέλουμε η Ισπανία να συνεχίσει να προχωράει μπροστά είμαστε πολύ περισσότεροι».

Ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος διατηρεί πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία καθώς περιόρισε τα κέρδη της αντιπολίτευσης, δήλωσε αργά το βράδυ χθες Κυριακή πως η δεξιά και η άκρα δεξιά «ηττήθηκαν» στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

«Ηττήθηκε»

«Η αντιδραστική συμμαχία του Λαϊκού Κόμματος (σ.σ. δεξιά) και του Βοξ (σ.σ. άκρα δεξιά), που πρότεινε ν’ αναιρεθεί όλη η πρόοδος που κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ηττήθηκε», είπε ο κ. Σάντσεθ σε πλήθος ενθουσιωδών υποστηρικτών των Σοσιαλιστών μπροστά στην έδρα της παράταξής του, στο κέντρο της Μαδρίτης (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Nacho Doce).

«Αυτοί που θέλουμε η Ισπανία να συνεχίσει να προχωράει μπροστά είμαστε πολύ περισσότεροι», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αποτελέσματα

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) προηγείται με 136 έδρες, πολύ μακριά από τις 176 που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα κερδίζει περίπου 122 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Vox βρίσκεται στην τρίτη θέση με 33 έδρες. Το αριστερό κίνημα Sumar καταλαμβάνει 31 έδρες.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το PP και το Vox θα έχουν μαζί 169 έδρες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλα κόμματα για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Οποιαδήποτε συμμαχία με το VOX σημαίνει για το PP ότι δεν μπορεί να ελπίζει στη σύμπραξη με δεξιά αυτονομιστικά (τοπικά) κόμματα τα οποία μισούν το VOX ως την κατεξοχήν παράταξη που αντιστρατεύεται κάθε έννοια αυτονομίας.

Επίσης, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο μεγάλος ηττημένος της βραδιάς ήταν το Vox το οποίο έχασε 19 έδρες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024