Φωτιά στη Ρόδο: 2.500 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης με σκάφη του Λιμενικού
Σε συναγερμό το Λιμενικό μετά την έκταση που έλαβε η φωτιά στη Ρόδο
Τη δική τους μάχη έδωσαν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο, απεγκλωβίζοντας δια θαλάσσης 2.500 άτομα.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νικόλαος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, πέντε πλωτά και πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη συνέδραμαν στην επιχείρηση απεγκλωβίζοντας 1.000 – 1.500 άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Κάλαθο και στη συνέχεια με χερσαία μέσα προς τη Ρόδο.
«Ταυτόχρονα, δύο φουσκωτά του Ελληνικού Στρατού με στελέχη του Λ.Σ. σκάναραν τις γύρω περιοχές μήπως χρειαστεί να γίνει απεγκλωβισμός από κάποια άλλη παραλία, ενώ ελικόπτερο του Λ.Σ. πραγματοποιούσε εναέρια εποπτεία. Εν συνεχεία, δόθηκε εντολή από τον υπουργό και δεσμεύτηκαν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά στο λιμάνι της Ρόδου τα οποία είχαν τη δυνατότητα φιλοξενίας 1100 ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.
Μετά την εκκένωση ξενοδοχείου στο Κιοτάρι το Λιμενικό έστειλε δύο πλωτά και τέσσερα επιβατηγά τουριστικά για τον απεγκλωβισμό ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου με μεγαλύτερο πλωτό σκάφος.
«Αργά το βράδυ εώς τα ξημερώματα υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Γεννάδι με δύο πλωτά του Λ.Σ., τρία φουσκωτά του Ε.Σ., δύο ιδιωτικά ταχύπλοα, δύο ρυμουλκά και τέσσερα επιβατηγά τουριστικά. Όλοι οι άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου. Συνολικά, έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά περίπου 2.500 άτομα», ανέφερε.
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442