Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιζούρι: Ουρές κόσμου για τη σορό μοναχής που «δεν αποσυντίθεται»

Μιζούρι: Ουρές κόσμου για τη σορό μοναχής που «δεν αποσυντίθεται»

Τι υποστηρίζουν οι πιστοί και τι λένε οι επιστήμονες

Μια μικρή πόλη στο Μιζούρι έχει γίνει πόλος έλξης την τελευταία εβδομάδα, καθώς πιστοί από διάφορες περιοχές την επισκέπτονται προκειμένου να δουν από κοντά τη σορό της μοναχής Ουλελμίνα Λάνκαστερ, η οποία έχει «αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019.

Η εκταφή έγινε τον περασμένο Απρίλιο για να μεταφερθεί η σορός της μοναχής, που υπήρξε ιδρύτρια του τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας, σε άλλο σημείο και οι καλόγριες του μοναστηριού διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν σχεδόν άθικτο όπως και τα ράσα, γεγονός που θεωρήθηκε σημάδι αγιότητας.

Τι λένε οι επιστήμονες

Επιστήμονες ωστόσο θεωρούν πως πρόκειται για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο που μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη λογική.

Η Rεμπέκα Τζόρτζ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Καρολίνας, δήλωσε ότι η έλλειψη αποσύνθεσης του σώματος μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια όσο νομίζουν κάποιοι.

«Συνήθως, όταν θάβουμε ανθρώπους, δεν τους εκταφιάζουμε. Δεν μπορούμε να τους δούμε μετά από μερικά χρόνια», δήλωσε. «Μετά από 100 χρόνια, μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, αυτό δεν είναι απροσδόκητο».

Όπως αναφέρει το AP οι μοναχές δεν ήταν αυτές που διέδωσαν το νέο, αλλά η ιστορία κυκλοφόρησε μέσω των social media με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Η επισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα όπου αναφέρει ότι θα ερευνηθεί ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην αγιοποίηση της Λάνκαστερ, καθώς ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που αποφασίστηκε προς το παρόν είναι να τεθεί η σορός της σε μια γυάλινη προθήκη, ώστε οι πιστοί να μπορούν μεν να την βλέπουν χωρίς να την αγγίζουν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024