Γεωργία Μπίκα για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Nιώθω πως πήρα μια αναπνοή»
«Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά».
Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσής της από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτή, σε πρώτο στάδιο την προσφυγή της, μίλησε σήμερα η Γεωργία Μπίκα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού που είχε καταγγείλει, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η Γεωργία Μπίκα είπε πως αισθάνεται σαν να πήρε μια αναπνοή.
«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε, και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή (…) Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί γιατί θέλω να πάω δικαστικά. Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά» ανέφερε η Γεωργία Μπίκα.
Η προσφυγή
Η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.
Υπενθυμίζεται ότι με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην προσφυγή.
Η έκβαση της προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σε περίπτωση δικαίωσης το Δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση), δεν επηρεάζει ούτε ακυρώνει την αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442