Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση βιασμού
«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό» τονίζει ο δικηγόρος της.
Παραδεκτή κρίθηκε σε πρώτο στάδιο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και ήταν απόλυτα αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό για να δικαιωθεί για την υπόθεσή της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thesstoday, η πολύκροτη υπόθεση, έπειτα από την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει και επίσημα τον δρόμο του εξωτερικού, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να προτείνει στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.
«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» τονίζει ο δικηγόρος της Γεωργίας, κ. Νίκος Διαλυνάς.
Η «αστοχία των ελληνικών αρχών»
Όπως λέει ο γνωστός ποινικολόγος, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής. «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».
Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.
Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα και με απόλυτη σιγουριά στην προσφυγή, παραμένοντας ψύχραιμη και σκεπτόμενη μόνο τον στόχο της, να αποδοθεί δικαιοσύνη.
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μανού, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442