Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολωνός: Βιασμός 15χρονης - Τι λένε οι παιδοψυχολόγοι για τους «δράκους» του διαδικτύου

Κολωνός: Βιασμός 15χρονης – Τι λένε οι παιδοψυχολόγοι για τους «δράκους» του διαδικτύου

Η ερευνά της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζεται και για τυχόν άλλα θύματα του 54χρονου ενώ έχει γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Σοκάρει ο βιασμός ενός 15χρονου κοριτσιού από έναν 54χρονο άνδρα, πατέρα ενός παιδιού, που την προσέγγισε από τα social media. Αφού ο άνδρας κέρδισε με ύπουλο τρόπο την εμπιστοσύνη του παιδιού, πήγε έξω από το σχολείο της, την έβαλε στο αυτοκίνητο και την βίασε.

Ο άνδρας είχε και δυο συνεργούς οι οποίοι παρίσταναν στο κορίτσι τους αστυνομικούς.

Τρείς άνδρες φαίνεται να παγίδευσαν την 15χρονη ώστε να την βιάσουν. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, εκτός από την εφαρμογή Snapchat μέσω της οποίας την προσέγγισε ο 54χρονος πριν από 4 μήνες, άλλα δύο άτομα επικοινώνησαν μαζί της και την παρότρυναν να συναντηθεί με τον δράστη ασκώντας ψυχολογική βία .

«Σε αγαπάει και έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας εξαιτίας σου».

«Το κομμάτι να εμπλέκονται παραπάνω από ένα άτομα είναι κομμάτι σεξουαλικής διαστροφής. Όταν μιλάμε για παιδόφιλους στο διαδίκτυο ξέρουμε πολύ καλά ότι το υλικό είτε προορίζεται για προσωπική κατανάλωση είτε και για εμπορικούς λόγους», είπε η Κέλλυ Ιωάννου, λέκτορας Εγκληματολογίας και Διευθ/τρια CSI.

Τι είπε η 15χρονη στους αστυνομικούς

«3 Μαρτίου στις 12:30 που τελείωσα το σχολείο με τράβηξε με τη βία στο αυτοκίνητό του και με πήγε σε άγνωστο δρόμο κοντά στην Λιοσίων, στα Σεπόλια. Μου είπε ότι είχε νοικιάσει το ημιυπόγειο διαμέρισμα. Με εξανάγκασε να βρεθώ μαζί του αλλά πριν ολοκληρώσει την πράξη του, τoν κλώτσησα και έφυγα τρέχοντας».

«Αν το παιδί δεν έχει απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας, μπορεί ο χρήστης να το εντοπίσει εντός 10 μέτρων», ανέφερε η κ. Ιωάννου.

Ο “δράκος” του snapchat

Στην τσάντα της ανήλικης φέρετε να έβαλε το δώρο του. Μια προπληρωμένη κάρτα των 400€. Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, τα δώρα είναι μια κίνηση που την χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να τα εγκλωβίσουν, ώστε να μη σκέφτονται τις άσχημες στιγμές που έζησαν στα χέρια τους.

«Ουσιαστικά δίνουμε το δώρο για να τους κλείσουμε το στόμα. Μια επιβεβαίωση για οποιαδήποτε πράξη κάνουνε με ένα παιδί ανήλικο», είπε η Αλεξάνδρα Καππάτου, παιδοψυχολόγος.

11 γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης

Στα δύο κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, βρέθηκαν 11 γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης αλλά και άλλες από ανήλικα αγόρια και κορίτσια.

Η ερευνά της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζεται και για τυχόν άλλα θύματα ενώ έχει γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ο ίδιος πάντως κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Κατηγορείται και κρατείται για βιασμό και αρπαγή ανήλικου, πορνογραφία Ανηλίκων.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024