Το ανάποδο δέντρο που εντυπωσιάζει τους τουρίστες στην Ιταλία
Αυτό το δέντρο έχει γίνει αξιοθέατο στην Ιταλία. Φυτρώνει ανάποδα στα αρχαία ερείπια του Baiae.
Ένα ιδιαίτερο δέντρο έχει καταφέρει να γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο. Και πώς θα μπορούσε να μη συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που πρόκειται για μια ανάποδη συκιά στα αρχαία ερείπια του Baiae, κοντά στη Νάπολη.
Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από το ανάποδο δέντρο που φυτρώνει από το ταβάνι μιας αρχαίας ρωμαϊκής αψίδας κάνει τον γύρο του κόσμου στα social media. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν απαθανατίσει, μιλώντας για τα ρωμαϊκά μυστήρια.
Η συγκεκριμένη συκιά μεγαλώνει προς το έδαφος, κάτι που είναι αρκετά σπάνιο. Δεν γνωρίζει κανείς πώς ακριβώς κατέληξε εκεί η συκιά ή εδώ και πόσο καιρό συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Το παράδοξο με το ανάποδο δέντρο στην Ιταλία
Όσο και να μας φαίνεται παράδοξο, η ανάποδη συκιά δυναμώνει χρόνο με τον χρόνο, ενώ μερικές φορές προσφέρει απλόχερα στον κόσμο τους καρπούς της.
Τα αρχαία ερείπια του Baiae, κοντά στη σύγχρονη πόλη Bacoli στην Ιταλία, φιλοξενούν την πιο διάσημη βοτανική ιδιομορφία.
Οι συκιές συνήθως προτιμούν τα ξηρά και ηλιόλουστα μέρη. Οι ισχυρές ρίζες τους και η ικανότητά τους να ευδοκιμούν με λίγο νερό επιτρέπουν στο φυτό να στηρίζεται σε αφιλόξενα μέρη. Απόδειξη αυτού αποτελεί το ανάποδο δέντρο.
Κάποτε ήταν ένα ζωντανό καταφύγιο για την άρχουσα τάξη της Ρώμης. Σήμερα το Baiae είναι ένα αρχαιολογικό πάρκο που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, η ανάποδη συκιά έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του χώρου. Εξάλλου αποτελεί την απόδειξη ότι η φύση βρίσκει πάντα έναν τρόπο.
- Ο τουρισμός σε Ελλάδα και Μεσόγειο μετρά το κόστος του πολέμου στο Ιράν – Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πορεία
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442