Δημιουργεί καταφύγιο ζώων ο Δήμος Αλμυρού
Σε έκταση 6 στρεμμάτων ο Δήμος Αλμυρού θα κατασκευάσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων καθώς και κτηνιατρείο.
Καταφύγιο και κτηνιατρείο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς θα κατασκευαστεί στο Δήμο Αλμυρού, κατόπιν έγκρισης της χρηματοδότησης με το ποσό των 372.000€.
Ο Δήμος Αλμυρού μάλσιτα έχει δεσμεύσει γεωτεμάχιο 6 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται σε συνολική έκταση 134.523,96 τ.μ. στην περιοχή «Σαράφη Μαντριά» ή «Νεοχωράκι Νταγιά» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η δομή και να εξοπλιστούν οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και το Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ με τις αρχές του Ν. 4830/2021 και τα Άρθρα 28 και 29 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις».
Το έργο για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς 48 θέσεων ή κλωβών και του κτηνιατρείου είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 372.000€ με Φ.Π.Α.
Με την κατασκευή της δομής, την επάνδρωση του και την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μηχανήματα, αναλώσιμα, φάρμακα κ.λπ.) για το κτηνιατρείο και το καταφύγιο, στο χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα ώστε να υποβληθούν σε στείρωση ή άλλες κτηνιατρικές πράξεις μέχρι την αποθεραπεία τους.
Επίσης, θα υπάρχει χώρος για την φύλαξη των κτηνιατρικών φαρμάκων και των τροφών, γραφείο και εξοπλισμός για τις διοικητικές πράξεις και την οργάνωση που απαιτείται από τον κτηνίατρο βάσει νόμου, αίθουσα αναμονής κ.λπ. Στο χώρο έχει προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής, απομάκρυνσης και διάσωσης των ζώων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα περιλαμβάνει: α) κτίριο διοίκησης και β) κτίρια φιλοξενίας ζώων.

Η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια του κτιρίου της διοίκησης προβλέπεται στα 140 τ.μ. και θα περιλαμβάνει:
1) Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως,
2) Αίθουσα προσωπικού,
3) Αποθήκη τροφών και υλικού,
4) Αίθουσα παρασκευής – προετοιμασίας της τροφής των ζώων,
5) Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων,
6) Κτηνιατρείο,
7) Αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων,
8) Χώροι υγιεινής προσωπικού,
9) Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ,
10) Κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής,
11) Λεβητοστάσιο – Αποθήκη
12)Χώρο αναμονής.
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442