Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρέχει φωτιά στην στράτα μου: Η πικρή ιστορία του τραγουδιού

Βρέχει φωτιά στην στράτα μου: Η πικρή ιστορία του τραγουδιού

Τη μουσική για την ταινία «Ορατότης μηδέν» είχε αναλάβει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ.

«Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», η μοναδική ερμηνεία του Στρατού Διονυσίου στο τραγούδι της ταινίας «Ορατότης Μηδέν» και η συγκλονιστική σκηνή που ο Νίκος Κούρκουλος βάζει φωτιά στα ρούχα του ανήκει στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Η  πικρή ιστορία πίσω από το τραγούδι

Ενώ τα γυρίσματα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, ο Νίκος Φώσκολος που σκηνοθετεί την ταινία αποφάσισε να «ντύσει» τη συγκεκριμένη σκηνή, όχι με ορχηστρική μουσική, αλλά με τραγούδι. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης απεύθυνεται στον Μίμη Πλέσσα ζητώντας του να γράψει ένα τραγούδι που θα περιλαμβάνει τη φράση «κύμα πικρό». Εκείνος με τη σειρά του απεύθυνεται στον Λευτέρη Παπαδόπουλο να αναλάβει τους στίχους και παρά τον περιορισμένο χρόνο του συνθέτη και τις αρχικές αντιδράσεις του το τραγούδι είναι έτοιμο την ίδια μέρα.

Ερμηνευτής ο Στράτος Διονυσίου και η ηχογράφηση γίνεται πολύ γρήγορα και μάλιστα χωρίς πολλές πρόβες. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας που έγινε στις 5 Ιανουαρίου του 1970, ο Διονυσίου έκανε συμφωνία με την ΕΜΙ, αλλά και τον Πλέσσα και κυκλοφόρησε το τραγούδι σε δισκάκι 45 στροφών.

Ο χαμένος αδερφός του πρωταγωνιστή

Ο Μάκης Δελαπόρτας προσκεκλημένος της Δέσποινας Βανδή στο Chart Show έκανε μια επίσης αποκάλυψη για την ιστορία του συγκεκριμένου τραγουδιού και αφορά στον χαμένο αδερφό του Νίκου Κούρκουλου στη Βενεζουέλα. Τη συγκεκριμένη περίοδο ο ηθοποιός ήταν πολύ φορτισμένος διότι είχε χάσει τον αδερφό του σε ναυάγιο. Το σενάριο του Νίκου Φώσκολου ήταν γραμμένο με βάση τη ζωή του αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού. Και αυτός ήταν ο λόγος που ερμήνευσε μοναδικά τη συγκεκριμένη σκηνή συγκλονίζοντας τόσο τον σκηνοθέτη όσο και τους θεατές όταν βγήκε η ταινία στις αίθουσες.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024